Principalele diferente intre diverse solutii iluminat led

Investita in solutii iluminat led a devenit o prioritate pentru foarte multe companii, iar accentul crescut pe sustenabilitate si costuri reduse a dus la realizarea unor proiecte arhitecturale din ce in ce mai specifice.

Datorita avantajelor pe care noile solutii de iluminat led le aduc, din ce in ce mai multe fabrici, spitale si mai ales parcari devin clientii celor mai mari furnizori de solutii eficiente si sustenabile de iluminat pe termen lung. Acestea sunt specifice mai ales iluminarii de tip industrial, in care se pune problema asigurarii unei iluminari intense neintrerupte, cu costuri cat mai mici si necesitatii de mentenanta minime, chiar si pe parcursul unei perioade de cinci ani.

Aceasta industrie pentru noile solutii de iluminat creste din ce in ce mai mult, iar inlocuirea becurilor conventionale cu leduri devine un trend din ce in ce mai puternic, reflectat in foarte multe proiecte arhitecturale. S-a demonstat ca iluminarea cu led poate reduce costurile de electricitate cu pana la 70%, iar in spatiile foarte mari, in care este necesara iluminarea in permanenta pot genera costuri mult prea mari daca nu beneficiaza de sisteme inovatoare.

Pe de alta parte, cele mai multe solutii de iluminat led sunt create pentru birouri, apartamente sau spatii private, iar nivelul de intensitate al luminozitatii si designul pot diferi de la un client la celalalt. Nevoia de a combina o solutie practica cu un design emotional poate veni si din partea unui client care doreste sa isi personalizeze propriul apartament si sa se simta cat mai bine acasa.

In timp ce unele proiecte solicita un stil modern si inovativ, altele sunt concepute pentru a se potrivi cu unul extrem de elegant si conservativ. In functie de industrie si locatie, unele proiecte de tip HORECA pot transmite o nota indrazneata si usor non-conventiala. Pentru a iesi din banalitate si a combina utilul cu placutul, anumite solutii de iluminat pot veni cu acele detalii care transforma cativa metri patrati intr-o sursa de inspiratie.

Chiar si alegerea celor mai specifice profile led poate fi un proces lung si solicitant. Uneori temperatura de culoare conteaza inainte de a decide in favoarea unui anumit tip profile led. Exista lumina calda, apropiata de galben, care corespunde unor temperaturi joase si lumina alba, care corespunde unor temperaturi foarte ridicate. Lumina calda se potriveste cu zonele de relaxare ale camerei, in timp ce lumina neutra este cea potrivita pentru ochi. Lumina calda este recomandata pentru spatiile in care se doreste transmiterea unei atmosfere de armonie si caldura, in care accentul nu cade pe concentrare, ci mai degraba pe armonie si comfort. Specialistii recomanda lumina calda pentru incaperi precum dormitorul, sufrageria sau spatiile in care se doreste creearea unei atmosfere primitoare si oarecum mai intime.

La cealalta extrema se afla lumina rece, in spatiile in care concentrarea si succesul sunt in prim plan. Avantajul adus de lumina rece este faptul ca accentueaza detaliile, le pune in valoare si imita foarte bine lumina naturala. Aceasta este foarte adesea utilizata pentru spatii comerciale, birouri, holuri si iluminat rezidential. Totodata aceasta lumina ofera un aer modern incaperii si merge de minune cu stilul scandinav sau cel minimalist. Deazavantajul adus de lumina rece consta in faptul ca nu poate reda perfect culorile si prezinta un risc ridicat de radiatii UV. Uneori aceasta poate provoca si un disconfort vizual.

Pentru a face o alegere cat mai corecta si sub indrumarea celor mai buni specialisti in domeniu, compania ProlifistLED vine in ajutorul clientilor cu solutii inovatoare si tehnologii avansate. Avand sediul in Turcia, compania a fost infiintata in 2016 si s-a remarcat in industria solutiilor de iluminat cu cele mai inedite modele, centrate pe sustenabilitate si calitate.