fiscalizare casa de marcat

Ce contine dosarul de fiscalizare casa de marcat si cum pot finaliza rapid procesul

Daca detii o afacere in Romania, este obligatoriu prin lege sa utilizezi o casa de marcat prin intermediul careia sa inregistrezi toate tranzactiile efectuate de catre firma ta. Odata ce ai achizitonat un model de casa, nu poti sa o montezi si sa o utilizezi din prima. Ea trebuie sa treaca prin procesul de fiscalizare. 

Acesta reprezinta, practic, o ultima formalitate prin intermediul careia autoritatile ofera aprobarea lor cu privire la faptul ca modelul de casa ales este conform cu criteriile impuse prin lege si poate fi utilizat in activitatile de zi cu zi pe care le desfasoara firma ta. 

Pentru un proces de fiscalizare casa de marcat rapid si fara drumuri suplimentare, este important sa pui la punct un dosar de fiscalizare complet. Iata ce trebuie sa contina dosarul, unde trebuie sa il depui si la cine poti apela pentru a scapa rapid si fara emotii de aceasta situatie!

Fiscalizare casa de marcat: unde se depune si ce trebuie sa contina dosarul

Imediat dupa ce ai achizitionat casa de marcat pe care vrei sa o folosesti in cadrul afacerii tale, este recomandat sa incepi sa intocmesti dosarul de fiscalizare al acesteia. Dosarul trebuie sa fie depus la Directia Generala a Finantelor Publice (D.G.F.P.) din judetul pe raza caruia se afla punctul de lucru in cadrul caruia va fi utilizata casa. Daca este vorba de Municipiul Bucuresti, va trebui sa depui dosarul la sediul D.G.F.P. Bucuresti.

O alta varianta la care poti recurge este acela de a depune dosarul pentru D.G.F.P direct pe site-ul ANAF, in sectiunea Spatiu Privat Virtual. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar sa ai un cont in SPV. Dosarul poate fi depus de catre persoana care sa imputernicita pentru a reprezenta firma in relatia cu Administratia Nationala de Administrare Fiscala. Dosarul trebuie sa contina urmatoarele elemente:

  • Copie dupa CUI (Codul Unic de Inregistrare);
  • Copie dupa CIF (Certificat de Inregistrare Fiscala) – doar daca firma plateste TVA;
  • Copie dupa certificatul constatator;
  • Copie dupa rezolutia O.R.C., inclusiv mentiunile;
  • Copie dupa contractul de inchiriere a locatiei unde va fi instalata casa de marcat;
  • Cupe dupa cartea de identitate a administratorului firmei;
  • Stampila societatii.

Toate aceste documente tin de firma pe care o conduci. Exista si o a doua categorie de acte pe care trebuie sa le adaugi la dosarul de fiscalizare. Acestea iti sunt oferite de firma de la care alegi sa cumperi casa. Este vorba despre:

  • Copie dupa avizul de distributie si service pentru modelul de casa achiztionat;
  • Copie dupa Certificatul de Garantie;
  • Copie dupa Procesul Verebal prin care se atesta sigilarea casei de marcat;
  • Copie dupa factura si chitanta care dovedesc achizitonarea casei;
  • Cerere tip pentru atribuirea unui numar de ordine a seriei fiscale.

Daca alegi sa achizitionezi o casa de marcat de la o firma precum TehnicaFiscala.ro, poti beneficia in mod grauit de intocmirea dosarului de fiscalizare casa de marcat! Te asiguri, astfel, ca dosarul este intocmit in mod 100% corect si eviti orice alta deplasare inutila la D.G.F.P.!