4 masuri eficiente de management energetic. Ce trebuie sa faci pentru facturi mai mici
Gestionarea eficienta a unei afaceri presupune reducerea pe cat posibil a cheltuielilor si cresterea nivelului incasarilor. O metoda foarte practica si care poate avea efecte pozitive pe termen lung este implementarea unor masuri prin care sa se reduca nivelul cheltuielilor cu energia.
Prin cateva masuri de management energetic, vei observa o scadere radicala a cheltuielilor. In acest articol, vei putea descoperi care sunt cele mai bune patru astfel de masuri, de ce ai nevoie pentru a le implementa, precum si care dintre ele este obligatorie prin lege!
Masuri de management energetic pentru o afacere profitabila
Investeste intr-un sediu cu eficienta energetica. Cladirea in care afacerea ta isi desfasoara activitatea este principalul element care implica cheltuieli cu energia. Incalzirea sau racirea incaperilor se poate face printr-un consum mai mic, daca apelezi la metode eficiente de izolare termica. Poti investi in solutii de izolare a peretilor, precum si in usi si ferestre din materiale cu capacitate buna de izolare. Variantele recomandate de catre specialisti sunt tamplaria din PVC, cu geamuri termopan si usile cu sisteme de izolare pe baza de cauciuc.
Cumpara masini hibrid sau electrice. Si flota de masini poate sa fie o sursa importanta de consum, iar masinile care functioneaza cu motorina sau benzina implica o multime de cheltuieli. Pe parcursul unui an, vei observa ca flota auto a firmei tale necesita atat alimentari constante cu combustibil, cat si reparatii de intretinere costisitoare. Chiar daca asigurarile te pot feri de unele cheltuieli, exista si lucrari de mentenanta auto de costul carora nu ai cum sa scapi. Tranzitia catre autoturisme electrice sau hibrid este una recomandata din punct de vedere ecologic, dar si cu un impact pozitiv la nivel de cheltuiala.
Instaleaza echipamente HVAC performante, fabricate in baza tehnologiilor de ultima generatie. In componenta unui sistem HVAC intra toate echipamentele de incalzire, ventilatie si aer conditionat necesare pentru obtinerea unui confort termic optim, la nivelul sediului firmei tale. Fiind vorba despre un amanunt atat de important, care poate sa influenteze randamentul angajatilor, trairile clientilor, precum chiar si siguranta produselor si marfurilor pe care le-ai putea comercializa, confortul termic nu trebuie ignorat. In acelasi timp, ai posibilitatea de a te orienta catre echipamente cat mai eficiente energetic.
Apeleaza la experti si solicita un audit energetic industrial. Acesta este un instrument cheie pentru un management energetic corect. Pentru sediile companiilor din Romania, exceptandu-le pe cele ale IMM-urilor, efectuarea o dat ala patru ani a unui audit energetic este obligatorie prin lege. Aceasta obligativitate este impusa prin legea 121 din 2014, care stipuleaza toate societatile comerciale care consuma anual mai mult de 1000 tep (tone echivalent petrol) trebuie sa efectueze un audit energetic o data la patru ani. O companie precum Elsaco este partenerul de care ai nevoie, pentru ca procesul sa se desfasoare rapid si sa genereze solutii cu adevarat inspirate.
Acestea sunt, asadar, cele patru solutii pe care orice antreprenor orientat catre succes pe termen scurt, mediu si lung trebuie sa le implementeze la nivelul firmei sale. Alege variante eficiente economic si redu rapid sumele de pe facturile la energie electrica si termica.