Cum sa iti gandesti un business nemuritor | InstructorulMeu.Ro

Desi putin utopica premisa, exista o cale pentru a-ti garanta ca afacerea ta va supravietui vremurilor, indiferent ce vor aduce ele. Atentie, am spus ca va supravietui, nu neaparat va evolua si se va dezvolta, lucruri care depind de mult mai multe aspecte. In contextul unei concurente acerbe, indiferent de domeniu, sansele fiecarei afaceri se leaga de profesionalism, capacitate de adaptare, viziune pe termen mediu si lung, s.a. Insa la acestea ajungi doar daca ai gandit cum trebuie un lucru – nevoia publicului tinta. Daca iti doresti un business care sa reziste, trebuie sa identifici o nevoie perpetua a cuiva, una care sa existe indiferent de circumstante, trenduri, putere de cumparare. Doar astfel vei avea garantia ca o sa activezi, la diverse cote, pe o piata care, desi in continua schimbare, nu dispare. 

Sa facem o comparatie intre o scoala de soferi si un escape room, de pilda. Prima dintre ele raspunde unei nevoi practice, care este greu de imaginat ca va fi inlocuita de altceva intr-un viitor previzibil, in care oamenii inca nu zboara catre locul de munca sau alte destinatii pe distante scurte. Cea de a doua se adreseaza unei nise in care gusturile beneficiarilor, puterea lor de cumparare si prioritatile lor sunt subiective si influentate de multi alti factori in afara controlului nostru. Indiferent cat de bine te indexeaza google-ul, astfel incat sa iesi primul la o cautare de tipul scoala de soferi Brasov sau „escape room brasov”, eforturile de promovare nu pot compensa astfel incat sa transforme necesitatea indeplinirii unei nevoi optionale, cum e cea de divertisment, in ceva cu adevarat obligatoriu cum este nevoia de transport, care are un impact imens asupra vietii individului in totalitatea ei. 

scoala de soferi brasov
 

Cam aici rezida toata diferenta. In tipul necesitatii si in volumul ei. Pentru ca cei care doresc o forma de relaxare vor fi mereu mereu mult mai putin numerosi decat cei care isi doresc sau sunt nevoiti sa invete sa sofeze.

Asa ca, oricat de creativa ar fi ideea ta de business, incearca sa o evaluezi dupa acest criteriu mititel, care ii poate garanta supravietuirea. Restul chiar depinde numai de tine…