utilaje frigorifice

Diferitele tipuri de utilaje frigorifice profesionale de care firma ta are nevoie

Sistemele de refrigerare comerciale sunt indispensabile pentru afacerile a caror activitate se bazeaza pe produse perisabile, care trebuie pastrate la rece. Un exemplu excelent al importantei folosirii de utilaje frigorifice este industria alimentara, intrucat sectoarele de prelucrare a carnii, laptelui, agricol sau alte companii, care trebuie sa mentina continuu o temperatura optima pentru pastrarea materiei prime, dar si a produselor finite. Acestea sunt indispensabile si pentru alte unitati, precum: magazinele, restaurantele, barurile etc.

Utilajele frigorifice sunt de doua tipuri, in functie de sistemele de racire:

Sistem pasiv de racire cu aer: este un sistem simplu, durabil si economic. Nu incorporeaza elemente active in racire si sunt capabile sa evacueze o cantitate mare de caldura cu cheltuieli foarte mici.

Sistem de racire activ: acest tip de sistem pleaca de la baza unei raciri pasive la care se adauga un flux de aer care permite evacuarea mai rapida a aerului cald. Sistemele active includ de obicei un circuit inchis de gaz frigorific (freon), dispozitiv de expansiune, condensator si evaporator.

Frigiderele comerciale sunt apreciate pentru faptul ca sunt compacte, accesibile si pot fi folosite pentru o varietate de scenarii diferite.

Aceste utilaje frigorifice au mai multe dimensiuni. Frigiderele de bar au dimensiuni mici si sunt amplasate sub blatul barului pentru un acces rapid si usor, fiind ideale pentru unitatile comerciale care vand rapid stoc, cum ar fi baruri, cluburi, restaurante si cafenele.

Pentru frigiderele de dimensiuni mari, usile de sticla permit atat clientilor, cat si personalului sa vada cu usurinta bauturile disponibile care pot fi achizitionate, dar si situatia stocurilor.

Vitrinele sunt utilaje frigorifice ce functioneaza ca elemente de baza pentru orice magazin, cafenea, in special unitatile care comercializeaza alimente si bauturi intr-un ritm rapid.

Principala diferenta intre aceste utilaje frigorifice si cele despre am vorbit mai sus este ca vitrinele frigorifice sunt mult mai mari si pot stoca o varietate mult mai mare de produse pentru include diferite alimente sau bauturi.

Masa frigorifica este un aparat foarte important pentru unitatile comerciale ce isi desfasoara activitatea in sectorul ospitalitatii. Acest utilaj frigorific este un ajutor extrem de util, in special pentru operatiunile multi-tasking ale personalului.

Aceste mese sunt realizate din inox alimentar si sunt de diferite forme, dimensiuni si caracteristici. Acestea sunt dotate cu sertare frigorifice, facandu-le ideale pentru preparate precum pizza, burgeri etc.

Lazile frigorifice si congelatoarele

Aceste utilaje frigorifice sunt folosite pentru reaprovizionare sau pentru depozitarea unui alimentele ce trebuie pastrate in permanenta inghetate. Acestea sunt utile pentru toate unitatile, de exemplu, restaurantele care au nevoie sa isi faca stocuri pentru perioade mai lungi.

Frigiderele walk-in sau camerele frigorifice. Daca afacerea ta are nevoie de o unitate frigorifica de mare capacitate, frigiderele walk-in sau camerele frigorifice sunt o alegere inteligenta. Aceste spatii sunt ideale pentru a depozita cutii, butoaie, lazi sau orice lucru de dimensiuni mare care trebuie pastrat la rece.

Utilajele frigorifice sunt un tip de aparatura pe care toate unitatile care lucreaza cu materie prima perisabila sau care expun pentru comercializare produse alimentare, cum sunt lactatele, care trebuie pastrate la temperaturi joase, trebuie sa le foloseasca.

In aceast articol am prezentat pe scurt cateva tipuri de astfel de aparate si cum sunt ele folositoare pentru afaceri.

Daca ai nevoie de un sistem frigorific de ultima generatie sau de servicii de proiectare, instalare si mentenanta, apeleaza cu incredere la expertii FrigoTehnics!