cursuri franceza

5 metode care te vor ajuta sa inveti limba franceza cat mai repede

Daca citesti acest articol, probabil te-ai inscris deja la un curs franceza pentru a invata toate regulile limbii care tin de gramatica, semantica si sintaxa. La un curs beneficiezi si de discutii in grup, material audio si oportunitatea de a pune intrebari cat mai specifice profesorilor pentru a prinde unele nuante mai rapid.

Totusi, parc-ai vrea sa avansezi mai repede… Sa muncesti in plus si in timpul tau liber pentru a putea vorbi liber cat mai curand, nu-i asa? Daca acesta este scopul tau, te invitam sa continui lectura, pentru ca am pregatit niste idei extraordinare!

  1. Uita-te la filme in franceza

Daca vrei sa faci si alte exercitii de limba pe langa cele de la un curs franceza, iti recomandam sa alegi niste filme in limba franceza. Daca este posibil, opteaza pentru versiunea subtitrata.

Acest exercitiu are o multime de beneficii. In primul rand, auzi nativii vorbind si prinzi diverse accente. In al doilea rand, auzi limba vorbita, care este foarte diferita de cea scrisa. In al treilea rand, iti imbogatesti vocabularul, in special daca urmaresti filmul subtitrat in romana. Daca ai o memorie vizuala, aceasta este metoda perfecta pentru a invata cuvinte noi.

  • Citeste carti in franceza

Indiferent de nivelul de limba pe care l-ai dobandit la un curs franceza, poti sa citesti o carte scrisa de un autor francez. Daca esti incepator, alege o carte pentru copii – „Micul print”, de exemplu. Aceasta are un limbaj mai simplu, dar iti va prinde bine in procesul de invatare. Daca este posibil, citeste cu voce tare cel putin o pagina pe zi si noteaza-ti undeva cuvintele noi si traducerea lor.

  • Asculta muzica in franceza

S-ar putea sa nu intelegi nimic cand asulti un cantec in franceza. Este absolut normal, nu-ti face griji! Totusi, si acest exercitiu are beneficiul lui. Vei observa ca, in timp, vei putea deslusi tot mai multe cuvinte din versurile cantaretilor tai preferati. Atunci cand invatam o limba noua, repetitio est mater studiorum, adica repetitia este mama invataturii!

  • Practica limba cu un nativ

Daca ai vreun prieten care vorbeste limba franceza sau ai posibilitatea sa contactezi pe cineva care sa te ajute sa exersezi, nu ezita! Nu te jena nici de faptul ca nu cunosti prea bine limba! Vorbeste cum poti, cat poti, iar cand nu stii ceva, intreaba. Ar fi perfect daca persoana cu care exersezi sa nu cunoasca o alta limba – in asa fel, vei fi fortat/a sa gasesti o solutie creativa pentru a-ti exprima gandurile! Acest exercitiu te va ajuta sa inveti expresii colocviale care sunt deseori omise din materialul unui curs franceza.

  • Asculta un podcast in limba franceza

In prezent, podcasturile sunt printre cele mai populare metode de comunicare media. Asadar, cauta un podcast in limba franceza care se potriveste intereselor tale si urmareste-l fara a te descuraja daca nu intelegi din prima. Asculta acelasi episod de cateva ori si ia o pauza atunci cand vrei sa cauti niste cuvinte pe care nu le cunosti. In acest fel, vei lua parte la o discutie sau monolog colocvial.

Daca inca nu te-ai inscris la un curs de franceza, te incurajam sa contactezi echipa Bsmart! Desi putem invata si singuri o limba straina, ajutorul unui profesor calificat este cheia catre atingerea nivelului de nativ!