Mai bine grasa și sanatoasa | Artroscopie Genunchi

Desi pare o contradictie in termeni, pentru mine este un trist adevar, pe care probabil Murphy a considerat de cuviinta sa mi-l arunce in fata, fix cand eram pusa pe fapte mari. Mai exact, taman atunci cand am inceput sa valorific abonamentul pe care il aveam la sala, abonamentul ala platit degeaba, despre care se fac meme pe internet. 

Am inceput cu o investitie majora, menita sa ma ajute sa ma prezint decent macar din punct de vedere logistic, daca restul nu ma ajuta. Mi-am luat echipament la modul cel mai serios, nu doar pantaloni si tricou, cum ar crede unii superficiali dintre voi. Mi-am facut cumparaturi de hrana sanatoasa, bio cum n-am vazut decat la bunica-n batatura acum 30 de ani. Mi-am pus telefonul sa sune cu noaptea-n cap si am pornit plina de entuziasm catre locul torturii. Mi-am zis ca e mai bine sa ma fac de rusine doar in fata unui om, asa ca mi-am luat un personal trainer care, din politete sau profesionalism, Dumnezeu stie, nu a parut realmente ingrozit nici de cum aratam, nici de felul in care incercam sa ma misc, fara prea mare succes de disimulare a lenei si anchilozarii. 

Omul, foarte profi, mi-a explicat lucrurile pe indelete, principiile, programul potrivit obiectivelor mele (pentru ca d, aveam si din alea..), toate echipamentele alea care pareau instrumente de tortura (si care s-au dovedit a fi fix asta) si apoi a vrut sa vada ce mobilitate am. Aici se poate sa imi asum si eu o parte de vina, desi, pana la urma, daca nu avea el aceasta mirobolanta fixatie si m-ar fi crezut pe cuvant ca sunt capabila de arcuiri cam ca o scandura din dusumeaua de la tara, nu s-ar fi intamplat nimic. Revenind la vina mea, am vrut totusi sa fac impresie buna, ca atunci cand mergi la oftalmolog si te straduiesti sa ghicesti macar literele alea, desi nu le vezi neam. Astfel de eforturi am facut eu, ca sa par mai putin varza decat sunt. Rezultatul? A trosnit ceva ingrozitor la genunchiul drept, totul insotit de niste durere pe loc, care s-a incapatanat sa nu treaca pe parcursul intregii saptamani si care m-a programat la un consult de specialitate. Caruia i-a urmat o recomandare de „ artroscopie genunchi drept”, care suna mai rau decat este, fiind totusi o investigatie nedureroasa, dar lamuritoare. Investigatie care, in cazul meu, a adus o concluzie imbucuratoare, nu stricasem nimic definitiv pe acolo, dar si recomandarea de a sta potolita. 

Cum ziceam, grasa si sanatoasa, ca sperante de frumoasa nu mai am de multa vreme, ca tot incerc si uite ce se-ntampla…