Toata materia care ne inconjoara se afla in stare lichida, solida sau gazoasa. Daca nu ar fi existat fizica clasa 8 probabil nu am fi stiut un lucru asa de important. Sunt locuri in care nu trebuie sa patrundem sub nicio forma fara masca de gaze, daca ne este draga viata.

Chiar si solidele pot fi faramitate, unele dintre ele in contact cu apa degaja caldura sau vapori ucigatori. Fizica ne initiaza in secretele universului.

Tot in manualul de fizica clasa a 8 a invatam despre caldura, fara de care nu am supravietui in iernile geroase. Presiunea hidrostatica, Legea lui Arhimede sau a lui Pascal ajuta si la rezolvarea unor probleme de fizica, dar si a celor legate de asigurarea confortului uman.

De la cunostintele despre sarcina electrica si electricitate se trece la circuitele electrice si va imaginati cat de rau ar fi fara curent electric!

Tot tezaurul acesta de cunostinte, munca fizicienilor de sute de ani afla in aceste manuale si informatiile sunt transmise elevilor pe inteles ca ei sa le poata asimila. Va dati seama cat de bine trebuie sa fie cartile axate pe cunostinte care folosesc omului in mod cotidian!

Manualele de fizica de la libraria Delfin indeplinesc aceste particularitati, deoarece:

  • imbina permanent teoria cu practica, adica propune experimente care sa se desfasoare in laborator, sub atenta indrumare a profesorului.
  • subliniaza importanta cunostintelor stiintifice prin prezentarea utilitatii lor practice
  • sunt bine structurate, iar lectiile interesante pe intelesul elevilor
  • probemele sunt interesante si solicita si cunostinte de matematica, fiind adevarate mecanisme care pun in miscare gandirea.

Libraria online Delfin.ro are in stoc doua manuale de fizica, pretul acestora fiind sub 30 de lei si in ultima vreme foarte multi elevi aprofundeaza studiul fizicii din urmatoarele motive:

  • Vor ca la maturitate sa stie sa schimbe corect un bec, sa intervina intr-un circuit electric, sa aleaga sistemul de incalzire cel mai eficient pentru locuinte.
  • examenul de bacalaureat, olimpiadele. Sunt doua lucruri putin diferite. Examenul inseamna demonstrarea faptului ca absolventul detine cunostintele prevazute in barem pentru o nota de trecere, olimpicul a atins performanta.
  • admiterea la anumite scoli/facultati foarte bune. Fizica privita ca proba de examen la aceste forme superioare de invatamant demonstreaza importanta acesteia.
  • pentru examenul complex de evaluare de clasa a VI-a, unde elevii au de raspuns la intrebari si probleme axate pe comunicare (limba romana/engleza sau franceza) si stiinte: matematica, fizica, biologie.

Fizica este importanta fiindca ne prezinta legile de functionare ale acestui univers, legi pe care le putem folosi in interesul nostru. Comandarea manualelor de fiziza este un demers care asigura completarea cunostintelor cu ceea ce este esential ca omul sa traiasca in deplin confort si viata sa nu ii fie pusa in pericol.

Sa ne bucuram ca accesul la aceste descoperiri facute de-a lungul timpului este liber si ca oamenii nu mai sunt arsi pe rug sau condamnati la moarte pentru observatiile lor stiintifice!

Libertatea la stiinta si la exprimare nu este pretuita cum ar merita cand este traita. Daca in trecut, accesul la educatie era avantajul celor bogati, din inalta societate, in prezent, oamenii simpli se pot salva de saracie, de o situatie precara prin invatatura.