ghid de nursing

Ce cărţi să citeşti dacă vrei să dai la medicină

Admiterea la medicină este un pas important în viaţa oricărei persoane, iar emoţii ne copleşesc adesea. Tocmai de aceea se întâmplă foarte des că din cauza emoţiilor să clacăm, sau pur şi simplu să nu ştim nimic până în ultimul moment. Însă toate acestea ţin şi de o bună pregătire pentru examenul de admitere şi mai ales de resursele pe care le alegeţi în ceea ce priveşte studierea materiei.

ghid de nursing

Să vedem în cele ce urmează câteva din cărţile pe care trebuie să le studieze orice persoană care vrea să devină student al Facultăţii de Medicină.

Embriologia se studiază încă din primul an de facultate şi este unul dintre capitolele anatomiei care trebuie înţeles cap-coadă. Cel mai util manual este Langman EMBRIOLOGIE Medicală. Paginile acestuia cuprind atât suportul scris necesar înţelegerii dezvoltării embrionare, dar şi diagrame şi imagini de microscopie electronică.

Utile sunt tratatele mai detaliate precum cele două volume Harrisons, pe care le puteţi comanda de aici sau vă puteţi ajuta de varianta rezumat a acestora Harrison – Manual de Medicină.

Cel mai popular tratat de histologie este Histologia lui JUNQUIERA. Acest tratat oferă o gamă largă de imagini realizate în policromie, care surprind structura şi funcţiile ţesuturilor umane. Pe lângă imagini mai sunt prezentate şi informaţiile necesare înţelegerii anatomiei microscopice.

Înţelegerea EKG-ului este esenţială, recomand The Only EGK Book You’ll Ever Need. Este explicată pe înţelesul tuturor, cuprinde o serie de imagini segmentate ale EKG-ului, iar la finalul cărţii veţi găsi câteva “teste” pentru a vă verifica.

Şi nu în ultimul rând atât pentru cei care studiază medicina, cât şi pentru cei care urmează să intre pe băncile facultăţii cartea Ghid de nursing cu tehnici de evaluare şi îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale de Lucreţia Titirica este o carte explicată pe înţelesul tuturor, o carte care vă oferă oportunitatea de a face primii paşi mici, dar siguri în domeniul medicinei, mai ales în domeniul asistenţei medicale. Scrisă de o persoană altruistă, care a tratat cu seriozitate şi respect fiecare caz care a trecut prin mâinile dumneaei.

Unul dintre cele mai importante atlase este Netter-Atlas de Anatomie a Omului (util pentru admitere, pentru primii doi ani în care se preda anatomia, dar şi pe parcursul celorlalţi ani de facultate). Nu este cel mai detaliat atlas de anatomie, însă vă oferă informaţiile de care aveţi nevoie pentru a promova cu succes examenele şi o viziune completă a fiecărui segment şi structuri anatomice.