Studiul limbii engleze la clasa a III-a

In trecut, nu aveam prea multe de ales despre ce limba straina trebuie invatata in scoala. De fapt, puteam studia farnceza, germana si, mai rar, engleza. Astazi, lucrurile sunt decisiv mai democratice in ceea ce priveste prima limba si engleza este de referinta pentru toata lumea. De fapt, in ultimele reforme scolare, engleza si-a asumat acum un rol predominant pentru majoritatea scolilor. Dar care sunt avantajele invatarii limbii engleze si de ce trebuie sa ne sustinem copiii in invatarea acestei limbi?

Exista o mie de motive pentru a invata engleza, in special ca prima limba straina. Iata cateva dintre ele:

  • Explorarea lumii: engleza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume si indiferent de locul in care va aflati, indiferent de ce loc sau tara vizitati, veti reusi intotdeauna sa  va descurcati cu vorbirea limbii Shakespeare.
  • Realizarea unei cariere: intr-o lume interconectata, abilitatea de a comunica cu cat mai multe persoane este un mare avantaj. Aceasta deschide orizonturi profesionale si va ajuta sa va aduceti talentul in lume.
  • Bucurati-va de o cultura internationala: daca va place muzica sau filmele, nu ezitati sa le vizionati in versiunea lor originala, in engleza si veti descoperi nuantele limbii, ale umorului britanic sau american. De asemenea, cei mici pot sa vada desenele animate direct in limba originala.

Inca din clasele mici, engleza este acum studiata si apreciata. Din acest motiv exista si foarte multe manuale dedicate studiului acestei limbi. De exemplu, la libraridelfin.ro puteti gasi manuale si pentru clasele mici, cu ar fi manuale de limba engleza clasa 3. Aceste manuale sunt realizate pe baza programei scolare, si sunt structurate intr-o maniera creativa. Toate manualele sunt avizate de Ministerul Educatiei, si contin toate punctele necesare parcurgerii cu succes a materiei de clasa 3.

O parte dintre manualele si cartile de teste de limba engleza clasa a 3 a contin si editie digitala, si le puteti achizitiona de pe site la un pret foarte accesibil.  Un manual engleza clasa 3, pe langa faptul ca vizeaza aprofundarea notiunilor de gramatica, ajuta elevii sa invete despre tari si origini, sa identifice piese de mobilier, sa vorbeasca despre activitatile pe care le au in perioada sarbatorilor de Craciun sau de Anul Nou, si multe altele. Toate lectiile contin si momente de distractie, in care elevii invata sa cante si sa recite poezii, si sa participe la activitati de grup si jocuri educationale.

Astazi engleza este considerata limba internationala. Este a treia limba cea mai vorbita din lume, deoarece intre 400 de mii si 1 milion de oameni o vorbesc in prezent in aproximativ 45 de tari.

Asadar, engleza este predata copiilor, deoarece este limba internationala prin excelenta. Este cea mai utilizata in schimburile comerciale, in lumea turismului, in economie si in domeniul stiintific-tehnologic, dar si in cultura si mass-media. Si ce ziceti de internetul care ofera o masa incalculabila de videoclipuri, clipuri muzicale, filme in engleza cu sau fara subtitrare? Cunoasterea limbii engleze este esentiala pentru a continua studiile in licee.

Pe piata muncii, ofertele pentru persoanele care vorbesc engleza sunt mai numeroase decat orice alta limba. A cunoaste bine engleza a devenit o necesitate pentru a avea succes in studii si pentru a calatori, comunica, a vorbi cu oamnei din intreaga lume. In acest context, studierea limbii engleze este o adevarata resursa care ii va ajuta pe copii in viitor.