3 sfaturi pentru viitorii posesori de automobile

1. Asigurati-va ca aveti toate actele trebuincioase pentru inmatriculare

Intrucat timbrul de mediu s-a scos din 1 februarie 2017, puteti inmatricula orice masina acum cu cheltieli mai mici. Cu toate acestea, va trebui sa va inarmati cu multa rabdare, intrucat eliminarea taxei acestea nu a usurat nici procesul birocratic, si nu a micsorat nici cozile din fata ghiseelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Mai intai, este deosebit de important sa va asigurati ca aveti pregatite toate documentele necesare pentru intocmirea dosarului. Acestea difera functie de cat de veche este masina pe care ati cumparat-o (second-hand sau noua), dar si in functie de locul cumpararii (din Uniunea Europeana, din Romania ori din afara UE). Daca doriti sa scapati de bataile de cap, va puteti adresa unui specialist in inmatriculari auto Sibiu.

2.Alegeti-va automobilul dupa nevoile dumneavoastră

Tipul de autovehicul pe care il cumparati depinde, mai intai, de nevoile dumneavoastră. De exemplu, daca aveti o familie numeroasa, va va trebui o masina destul de incapatoare si de confortabila, cu atat mai mult daca aveti obisnuinta plecarii in vacanta cu masina. Treceti pe o lista absolut toate specificatiile dorite, la care ati fi dispus ca sa renuntati: capacitatea cilindrica, sistemul audio, sistemul de incalzire din interior, modul de deschidere a geamurilor si a usilor etc.

Mai trebuie sa luati in considerare frecventa cu care va veti folosi masina. Aveti in vedere ca criteriile pentru alegerea unui automobil cu care veti circula mai mult timp prin oras difera de cele de alegere a masinii pe care o folositi mai degraba pentru mersul la drum lung.

3. Cumparati masina, nu oferta

Cand incepeti sa cautati o masina, veti intalni multe oferte, care se intrec in atractivitate. Nu rare sunt cazurile cand soferii au fost cumparat un autoturism ce nu era exact pe necesitatile lor, numai pentru ca li s-a facut o „oferta de nerefuzat”. Dar un autovehicul nepotrivit pentru dumneavoastră va poate costa mult mai mult in timp, pe termen lung, desi faceti o mica „afacere” la cumparare.

Un exemplu: vi s-a facut o buna oferta pentru un autoturism robust, fiabil, excelent la drum lung si avantajos la consumul din afara orasului. dar veti folosi masina mai mult in oras, in general pentru naveta la serviciu, pentru ducerea copiilor la scoala ori a va face cumparaturile. Va alegeti astfel cu un autoturism mare, ce cu greu va veti strecura prin trafic si pentru care parcarea poate sa devina o problema. De aceea, e foarte important sa alegeti masina potrivita pentru dumneavoastră, nu oferta cea mai buna pe care o gasiti prin piata.