second hand cluuj

Tendința modei la mâna a doua: cum să-ți transformi garderoba smart

Achiziționarea de haine și accesorii second-hand este una dintre marile tendințe ale momentului și, pe lângă faptul că poți salva bani din portofel, este și bine pentru a salva planetă. 

Cei care se așteaptă ca atunci când cumpără haine second hand să scormonească printre rafturi prăfuite și grămezi de haine, vor fi dezamăgiți. Astăzi, un magazin second hand nu este demodat și, într-adevăr, este mult mai aproape de conceptul de lux decât de cel de utilizat. În plus, acum se poate comanda online, inclusive când vine vorba de depozite second hand Cluj. Acest lucru înseamnă comoditate și o abordare modernă. Dar de ce să cumperi haine second hand?

Economisești bani

Cum spuneam mai sus, pentru multe persoane, salvarea banilor din portofel este un motiv foarte bun. Fenomenul second-hand este o tendință de piață foarte atractivă, dictată parțial de noua conștientizare ecologică. În plus, din cauza faptului că ne aflăm în plină criză economică, a face reduceri cu îmbrăcămintea, fără să sacrifica stilul, este, cu adevărat, o binecuvântare. Nici cele mai exclusiviste branduri nu sunt imune la noul trend financiar, mari case de modă promovând din ce în ce mai intens acest tip de modă.

Este necesar pentru planetă

Nu este ușor să ții pasul cu ritmul modei, și fie că este vorba de companii de fast fashion sau de case de modă cu patru colecții pe an, îmbrăcămintea este de considerat cel mai volatil lanț de producție dintre toate. Trendurile care vin și pleacă și nevoia de a cumpără constant ceea ce este nou se traduce în tone de deșeuri, cuantificabile într-un camion plin cu haine pe secundă care este aruncat la groapă de gunoi. Astfel, fiecare nouă tendință, propunere și creație lansată la scară largă aduce cu sine o cantitate impresionantă de cifre negative pentru mediu, iar moda se află în topul celor mai poluante industrii de pe planetă, pe locul doi după petrol. O imagine cel puțin alarmantă dacă luăm în considerare schimbările climatice ireversibile.

Second-hand este o modă 

A te îmbrăca de la second-hand este o nouă modă. Poți găsi nu numai haine, ci și pantofi, și accesorii concepute, proiectate, fabricate și livrate pentru a fi utilizate și distribuite în mod responsabil și eficient în societate, cât mai mult timp posibil și în cele mai bune condiții. Hainele second hand sunt, adesea, produse cu ani în urmă, din materiale de calitate și cu detalii sofisticate. De câte ori nu am auzi expresia “o țesătură că asta nu se mai fabrică”? La second-hand ai toate șansele să găsești articole vestimentare din materiale foarte bune și rezistente. Gândește-te doar că acele haine au mai fost purtate, spălate și încă arată foarte bine! În plus, ai șansa de a realiza ținute unice. Dacă ești o persoană creativă, poți chiar cumpără haine simple de la second-hand și să le personalizezi după bunul plac. Și totul poate fi făcut la un preț foarte foarte mic față de hainele pe care le vei cumpără din magazinele din mall.

În concluzie, fii smart și alege moda sustenabilă. Vei fi unică și vei face un bine planetei!