Cum sa gasesti un calculator bun second hand

Cu totii ne dorim sa putem achizitiona produse IT&C ieftine si calitative, iar optiunea unor produse second hand este intotdeauna o alegere prietenoasa cu mediul. Insa, va puteti lasa usor descurajati de experientele altor persoane care si-au cumparat un calculator second handsi durata de viata a acestuia nu a fost prea mare. Pentru a combate aceste frici incearca sa urmaresti sfaturile noastre atunci cand vrei un calculator ieftin si bun.

Industria tech s-a dezvoltat remarcabil, astfel ca promvoarea constanta a produselor noi ce ies pe banda rulanta, fac sa umbreasca capacitatea si calitatea modelelor vechi si aleg sa vanda produse mai performante, dar care nu rezista prea mult in timp, tocmai pentru a pastra un flux constant de vanzare.

Acest lucru n-ar trebui sa sperie pe niciun comparator de calculatoare second hand, dar stiind ca nu sunt masinariile perfectiunii, putina documentare, determinare si cunostinte minime sunt necesare.

Decide de ce tip de calculator ai nevoie si incearca sa definitivezi o lista cu acele produse care acopera nevoile tale. Marea majoritate a oamenilor viseaza probabil la ultimul model Macbook Air sau la ultimele modele Dell. Insa in loc de a cauta astfel de produse, care poate nu sunt neaparat potrivite nevoilor fiecaruia, este bine sa cauti produsele care iti sunt cu adevarat de ajutor. Poti arunca un ochi asupra ultimelor calculatoare lansate cu un an in urma sau inainte, pentru ca acestea performeaza foarte aproape de cele foarte recente pe piata.

Poate ca ai gasit calculatorul second hand de care ai nevoie, insa are cateva defectiuni. Bineinteles, daca vorbim doar despre cateva zgarieturi, iar calculatorul merge perfect, nu ar trebui sa iti face probleme, insa e bine sa stii care sunt costurile de reparatie ulterioara inainte sa cumperi un produs IT care are dectiuni mai grave. Spre exemplu, cea mai costisitoare componenta este ecranul. Verifica orice modificare de culoare mov sau roz, iar daca gasesti asa ceva, cel mai bine ar fi sa returnezi calculatorul sau laptopul in cauza. Nu merita sa te stresezi cu costul unor reparatii de acest gen.

Verifica si toate iesirile, mufele, acumulatorii de baterie sau conexiunea wireless, precum cea Bluetooth si Wi-Fi. Multe dintre acestea sunt atasate la placa de baza, ceea ce face sa creasca costurile de inlocuire. In cazul in care unul dintre porturile USB este stricat si le poti folosi pe celelalte, atunci problema nu este atat de mare. La fel si in cazul iesirii Jack pentru casti, daca aceea nu merge poti folosi castile Bluetooth foarte bine.

Acestea au fost doar cateva sfaturi pe care le poti urma atunci cand iti cauti un calculator nou, insa iti putem raspunde la toate intrebarile daca ne contactezi si te vom ajuta sa-ti gasesti cele mai bune calculatoare second hand, imprimante second handlaptopuri second hand si monitoare second hand.