Cum să ajungi în topul Google – De ce are nevoie orice site de servicii SEO?

Google este cel mai popular motor de căutare din lume. Mai mult de două treimi dintre utilizatorii de internet folosesc Google pentru a căuta informații în fiecare lună. Pentru a avea acces la rezultate de top, site-ul dvs. are nevoie de servicii SEO. În plus, pentru a obține poziții mai bune pe motorul de căutare Google, trebuie să vă optimizați site-ul web pentru diverse fraze de cuvinte cheie și alte semnale de intenție a utilizatorului, cum ar fi viteza site-ului și altele. Pentru a obține o vizibilitate organică mai mare pe paginile de rezultate ale căutării (SERP), site-urile web au nevoie de servicii SEO de la o agenție SEO sau de la un specialist SEO independent. Acest articol vă împărtășește cum să obțineți o strategie pas cu pas pentru a urca în rândurile motorului de căutare Google. Citiți mai departe pentru mai multe informații despre motivele pentru care fiecare site web are nevoie de servicii SEO și cele mai bune modalități de a le obține cu site-ul dvs.

Ce este SEO?

SEO înseamnă “optimizare pentru motoarele de căutare”. Este un proces de îmbunătățire a vizibilității “organice” a unui site web în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Scopul principal al serviciilor SEO este de a face site-ul web mai vizibil pentru utilizatorii Google, astfel încât aceștia să îl poată găsi în timpul căutărilor. Pe lângă creșterea traficului pe site, serviciile SEO cresc și numărul de vizitatori care dau clic pe anunțurile unui site web sau cumpără produse din magazinul dumneavoastră. Cu ajutorul SEO, vizitatorii pot găsi site-ul dvs. atunci când caută anumite cuvinte-cheie și subiecte specifice și, de asemenea, pot găsi cu ușurință site-ul dvs. atunci când au nevoie de informații.

De ce ai nevoie de servicii SEO pentru site-ul tău?

Dacă site-ul dvs. nu este vizibil în SERPs, înseamnă că nimeni nu îl poate găsi folosind motorul de căutare. Cu alte cuvinte, site-ul dvs. nu este vizibil în Google. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu ai servicii SEO. Atunci când nu aveți servicii SEO pentru site-ul dvs. web, nu vă poziționați pentru niciun cuvânt cheie și nu sunteți vizibil pentru publicul larg. Serviciile SEO pot fi împărțite în trei domenii diferite:

– Cercetarea cuvintelor cheie: Procesul de găsire a celor mai relevante cuvinte cheie pentru care site-ul dvs. se poate clasifica.

– Optimizarea on-page: Procesul de optimizare a designului site-ului dvs. web pentru a obține o poziție înaltă în Google.

– Optimizarea off-page: Procesul de poziționare în Google cu ajutorul backlink-urilor.

Strategii pentru a obține mai multă vizibilitate organică pe motoarele de căutare

Primul lucru pe care trebuie să îl știți despre serviciile SEO este că acestea nu sunt magice. Există multe mituri și concepții greșite despre SEO și există, de asemenea, multe servicii care promit să vă ofere cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a obține o vizibilitate mai bună pe motorul de căutare Google. Iată câteva sfaturi pentru a obține mai multă vizibilitate organică pe motoarele de căutare.

– Cercetarea cuvintelor cheie: Cel mai important pas în cadrul serviciilor SEO este cercetarea cuvintelor cheie. Trebuie să știi ce caută publicul tău țintă și poți obține aceste informații folosind instrumentul de cuvinte cheie de la Google. Cuvintele cheie pe care le găsiți în acest instrument vă ajută să aflați ce caută publicul dvs. țintă și ce îl interesează.

– Optimizarea on-page: Următorul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă optimizați site-ul web pentru cuvinte cheie. Acest lucru înseamnă că trebuie să vă concentrați asupra îmbunătățirii designului, conținutului și fluxului site-ului dvs. web.

– Optimizarea off-page: Deși v-ați optimizat deja site-ul web pentru cuvinte cheie, trebuie să obțineți și link-uri de la alte site-uri web pentru a vă crește poziția în SERP.

– Site-uri web mobile-friendly: Acesta este un alt sfat pentru a obține mai multă vizibilitate organică pe motoarele de căutare. Oamenii sunt mai predispuși să caute informații pe telefoanele mobile decât pe computere. Așadar, asigurați-vă că site-ul dvs. este prietenos cu mobilul, iar oamenii îl pot accesa chiar și de pe telefoanele mobile.

Bazele SEO de la Google

Să începem cu câteva noțiuni de bază ale serviciilor SEO, Google’s SEO basics.

– Cercetarea cuvintelor cheie: Atunci când încercați să obțineți un clasament SEO mai bun pentru site-ul dvs. web, trebuie să știți ce cuvinte cheie caută publicul dvs. țintă și ar trebui să vă poziționați mai sus în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Cel mai important lucru este să găsiți cuvintele cheie care sunt relevante pentru site-ul dvs. web.

– Optimizarea on-page: Următorul lucru pe care trebuie să vă concentrați este să vă optimizați site-ul web pentru cuvinte cheie. Acest lucru înseamnă că trebuie să îmbunătățiți designul, fluxul și conținutul site-ului dvs. web.

– Googlebot vs. utilizatorii mobili: Următoarele noțiuni de bază SEO de la Google se referă la Googlebot vs. utilizatorii mobili. Utilizatorii care fac căutări pe motorul de căutare mobil al Google preferă site-urile web mobile-friendly care sunt ușor de accesat și au un design simplu.

– Cele mai recente actualizări ale Google pentru site-uri web și servicii SEO se referă la actualizările Panda și Penguin. Aceste actualizări pot avea un impact uriaș asupra clasamentului dvs. în Google. Așadar, trebuie să fiți la curent cu toate schimbările care se întâmplă în materie de SEO.

Cum determină Google clasamentele site-urilor web?

Există mulți factori care determină clasamentul site-urilor web în paginile de rezultate ale motorului de căutare Google, iar cel mai important este relevanța site-ului dvs. pentru cuvintele cheie pe care le caută utilizatorii. Site-ul dvs. trebuie să fie relevant pentru cuvintele cheie pe care le caută utilizatorii dvs. Dacă site-ul dvs. nu este relevant pentru cuvintele cheie, nu va fi clasificat atunci când un utilizator le caută. Site-ul dvs. trebuie să fie inclus în rezultatele căutărilor și trebuie să fie relevant pentru cuvintele cheie pe care le caută utilizatorii dvs. Pentru a obține o clasare mai bună în Google, trebuie să folosiți cuvinte cheie în conținutul și pe site-ul dvs. web. Trebuie să includeți cuvinte-cheie în titlurile, titlurile și subtitlurile conținutului dvs. și, de asemenea, trebuie să includeți cuvinte-cheie în textul paginilor dvs. Bazele SEO de la Google includ, de asemenea, cele mai recente actualizări ale Google pentru site-uri web și servicii SEO. În aceste actualizări, Google și-a schimbat algoritmul și a actualizat, de asemenea, algoritmul de penalizare a site-urilor web care nu sunt mobile-friendly.

Panda și Penguin: Cele mai recente actualizări ale Google pentru site-uri web și servicii SEO

Acum să vorbim despre elementele de bază ale SEO de la Google și despre actualizările Panda și Penguin. Actualizarea Panda de la Google pentru site-uri web și servicii SEO se referă la procesul de calitate a conținutului off-site și calitatea conținutului on-site. Conform actualizării Panda de la Google pentru site-uri web, site-urile web care au conținut off-site de calitate scăzută vor fi retrogradate în Google. Acum, haideți să vorbim despre actualizarea Penguin. Actualizarea Penguin este o actualizare Google pentru site-uri web și servicii SEO. Conform actualizării Penguin de la Google, site-urile web care au multe link-uri off-site de calitate scăzută sau cu rang scăzut vor fi retrogradate sau penalizate în Google.

Concluzie

Scopul acestui articol este de a vă arăta cum să obțineți o mai bună vizibilitate organică în paginile de rezultate ale motorului de căutare Google. Acestea sunt elementele de bază ale SEO pe care trebuie să le cunoașteți și care vă pot ajuta să obțineți mai mult trafic pe site-ul dumneavoastră și să vă creșteți vizibilitatea organică în Google. Este important să rețineți că Google își actualizează algoritmul în mod regulat și este important să rămâneți la curent cu toate schimbările care se întâmplă cu SEO pentru a obține o vizibilitate organică mai bună.

Pentru o analiza completa si pentru optimizare SEO, apeleaza cu incredere la Alin Manea, freelancer SEO de peste 15 ani in Romania.