usi intrare apartament

Lemn, PVC sau metal? Afla din ce sunt produse cele mai bune usi de intrare in apartament!

Usa de la intrarea intr-o locuinta este o componenta foarte importanta pentru orice casa sau apartament. In cazul apartamentelor, usile sunt poate chiar mai importante decat in cazul unei case. Asta deoarece locuintele din aceasta categorie se afla in blocuri si complexe care ar putea sa nu beneficieze de sisteme suplimentare de securitate. Toata “sarcina” de securizare a locuintei cade, astfel, in seama usii. Tocmai de aceea, ea trebuie sa fie aleasa cu deosebita atentie.

Pe langa siguranta, o usa buna trebuie sa ofere si beneficii de ordin estetic, precum si capacitatea de a izola termic si fonic foarte eficient. Daca locuiesti la bloc, vecinii galagiosi ar putea sa te deranjeze daca nu ai o usa buna. Avand in vedere aceste aspecte, multi gospodari se intreaba din ce material sunt produse cele mai bune usi intrare apartament. Exista, pe piata, usi din metal, PVC si lemn. Iata ce este recomandat sa alegi pentru locuinta ta!

Usile metalice sunt cele mai bune usi de intrare in apartament

Desi sunt considerate a fi o varianta clasica si cu beneficii importante, din punct de vedere estetic, usile din lemn au cateva dezavantaje semnificative. Ele sunt relativ usor de doborat, in cazul in care cineva incearca sa patrunda prin efractie. De asemenea, trebuie lacuite si vopsite cu regularitate, pentru a face fata umezelii si actiunilor altor factori de mediu, precum actiunea insectelor. Aceste tipuri de usi inca se utilizeaza, insa dezvoltatorii de noi apartamente si cei care isi renoveaza locuintele apeleaza tot mai rar la ele.

Usile din PVC sunt, la fel ca ferestrele din acelasi material, destul de sigure si capabile sa izoleze bine din punct de vedere fonic si termic. Pe de alta parte, ele nu ofera o siguranta la un nivel foarte ridicat, comparabil cu cea propusa de alternativele din metal. In plus, nici nu sunt atat de placute din punct de vedere estetic. La fel ca usile din lemn, cele din PVC sunt mai potrivite pentru utilizarea la interior.

Usile metalice sunt, in schimb, ideale din aproape orice punct de vedere. Cu exceptia montajului care necesita o pregatire destul de complexa, tot ceea ce propune o usa de intrare in apartament produsa din metal este benefic. Ea garanteaza siguranta, fiind dotata cu ranforsari speciale si cu sisteme de inchidere complexe. Totodata, este foarte rezistenta in timp. Izolarea fonica si cea termica sunt la cele mai inalte standarde posibile, ceea ce ajuta locatarii unui apartament sa economiseasca energie. Nu in ultimul rand, aspectul estetic al unei usi metalice poate fi personalizat.

Acceseaza Maco.ro si descopera o gama variata de usi metalice, ideale pentru instalarea la intrarea in apartament. Cele mai bune usi de intrare in apartament sunt cele care ofera siguranta la standarde ridicate, dar care au si capacitatea de a contribui la cresterea eficientei energetice a locuintei tale. Alege sa investesti intr-o solutie care izoleaza termic locuinta si vei beneficia de facturi mai mici la energie. De asemenea, usile metalice de la Maco reprezinta solutii pe termen lung, care te vor scapa de griji pentru zeci de ani!