Cum incepem o afacere cu servicii de curatenie

A face curatenie acasa sau a face curatenie in maniera profesionista sunt doua lucruri diferite. Chiar daca va curatati casa in mod constant, a invata cum se face o curatenie profesionala necesita mult timp si efort. Cand un client plateste pentru serviciile voastre de curatenie, se asteapta sa gaseasca o casa fara cusur, fara pete, ordonata si cu un miros placut. In orice caz, pentru multi este mai usor si mai placut sa faca ordine si curatenie in casa altora deoarece nu necesita o investitie cu caracter personal, dar ii confera satisfactia lucrului bine facut.

Daca sunteti preocupati de perspectiva de a incepe o afacere ce face obiectul curatenia domestica, aveti nevoie sa fiti pregatiti sa faceti o munca murdara si sa va oferiti serviciile la inceput familiarilor, prietenilor sau altor persoane, pentru ca incet-incet sa va formati un cerc de clienti. Poate sa dureze o bucata de vreme pana cand veti avea o baza de clienti, dar, cu o atitudine potrivita si cu recomandarile primilor clienti, veti putea in timp sa construiti o afacere de succes.

Inainte de a decide sa incepeti o afacere in domeniul curateniei, asigurati-va ca aceasta este munca potrivita pentru voi. In timp ce, pe de o parte, este una dintre afacerile cel mai usor de demarat, datorita investitiilor mici necesare in faza initiala, este nevoie de un minim de cunostinte in domeniu si putina incredere in fortele proprii. Curatenia este o munca grea, extenuanta. Aveti nevoie de o conditie psihica buna si sa fiti in stare sa va aplecati si sa munciti in genunchi, sa faceti munca de rutina, repetitiva pentru perioade lungi de timp. Daca ati suferit diverse accidentari in trecut, ar fi mai bine sa consultati un doctor care va va spune daca sunteti apt pentru o astfel de munca.

Analizati abilitatile proprii de organizator. Va trebui sa aveti minime capacitati de a va organiza munca si programul. Clientii nu vor aprecia lipsa de la o intalnire sau omiterea vreunei zone din casa la efectuarea curateniei.

Incercati sa fiti sociabili si cu o buna comunicare. Veti avea nevoie de abilitatea de a intretine bune relatii cu oamenii si de a va asuma responsabilitati. Puteti sa invatati aceste lucruri, incepand prin a fi deschisi, sinceri si prietenosi, ca apoi sa invatati treptat cum sa interactionati cu incredere.

Incercati sa va asigurati un capital minim. Daca aveti de gand sa abandonati un job full-time pentru a incepe o astfel de afacere, va trebui sa aveti pusi deoparte o oarecare suma de bani, sau puteti sa va mentineti locul de munca, incepand afacerea ca o ocupatie part-time.