Inceperea unei afaceri – Realizarea unui vis

A deveni un om de afaceri, realizandu-mi visul: este un lucru posibil?

La baza oricarui proiect, fie el mare sau mic, se afla un vis, o motivare care ne determina sa ne dorim realizarea proiectului, cu obiectivul de a obtine nu numai satisfactii economice, dar chiar si satisfactii de ordin personal si o realizare pe plan profesional.

Realitatea universului economic, cu tot pragmatismul sau, constrange pe oricine la o confruntare cu necesitatea punerii in practica a unui proiect credibil din punct de vedere al posibilitatilor de realizare.

Milioane de oameni de afaceri aspiranti observa, analizeaza, viseaza si incet-incet proiecteaza propriile afaceri.

In acest proces care adesea poate dura ani de zile, afaceristul aspirant va trebui cu siguranta sa adune si sa isi noteze un numar cat mai mare de informatii posibile, dar si sa confrunte datele adunate cu experienta altor oameni de afaceri care opereaza in acelasi domeniu, incercand sa individualizeze cateva elemente fundamentale:

Individualizarea, in cadrul zonei mele de interes – care sunt activitatile care au avut succes si care sunt elementele de forta care le-au permis sa obtina acele rezultate. In plus, verificam care sunt, dupa parerea noastra, punctele mai putin dezvoltate si ce se poate face pentru a imbunatati afacerea pe care o analizam.

Individualizarea, in cadrul sectorului de interes – care sunt activitatile care nu au obtinut bune rezultate si sa incercam sa intelegem care au fost erorile comise.

Ideal ar fi, apoi, sa ne imaginam cum am gestiona noi, in alternativa, aceasta afacere.

Inceperea unei afaceri de succes: importanta observatiei. Definind cu o anumita precizie proiectul pe care trebuie sa il punem in aplicare si avand in vedere fiecare aspect (gratie observarii concurentei, asa cum am aratat mai sus), vom putea sa ne traim visul si sa ne folosim entuziasmul ca pe un carburant pentru inceperea propriei aventuri.

Inceperea unei afaceri de succes: acordarea fiecarui lucru a locului si importantei juste. Toate elementele pe care trebuie sa le integram in proiectul nostru pentru a ajunge la faza de punere in aplicare a acestuia, trebuie, cu necesitate, sa aiba locul lor si nu trebuie sa comitem eroarea de a subevalua sau supraevalua unele elemente in comparatie cu altele.