Intr-o perioada de criza ce pare sa nu mai aiba sfarsit, a face bani in maniera facila poate sa para multora o utopie. Pentru altii, insa, ar putea fi impulsul pentru a se autoimbunatati si pentru a-si privi propria viata intr-un mod mai optimist. Evident ca nu vom putea furniza trucuri si sfaturi practice pentru a castiga sume imense de bani intr-un timp foarte scurt: ne pare rau, dar nu este posibil, dar daca doriti sa credeti asta in continuare, sunteti liberi sa o faceti.

In acest articol putem ilustra cum sa gandim in maniera pozitiva si profitabila. Vom da sugestii si idee generice bazate pe strategii mentale si practici propice pentru orice pasiune aveti fata de un tip determinat de activitate lucrativa. Bineinteles ca nimeni nu va poate spune cum sa va imbogatiti, dar acest articol va poate ajuta sa va creati o anumita “forma mentis”, utila pentru a castiga banii usor.

Primul lucru necesar pentru a va imbogati este pasiunea pentru munca dumneavoastra. Daca nu aveti in acest moment un loc de munca, cu siguranta, aveti o inclinatie spre ceva. Multe persoane isi doresc inca un loc de munca sigur si, de aceea, sunt multi care muncesc cu un contract pe termen nedeterminat, un lucru care nu este imposibil, dar foarte greu de gasit in prezent.

Pentru cineva care isi cauta un loc de munca va fi foarte dificil sa distinga prin jungla miilor de ocazii si promisiuni din partea unor persoane care promit marea cu sarea, pentru a va lasa cu buzele umflate ulterior. Deci, ar fi mai bine sa stam cu ochii deschisi.

Exista doua tipuri principale de a castiga bani: venituri active si venituri pasive.

-Veniturile active. Acest tip de castig este asa-zisul post fix, sau, in orice caz, al angajatului care munceste 8 ore pe zi si castiga atat cat ii este suficient pentru a se intretine si pentru a-si satisface unele capricii, uneori chiar pentru a pune o parte din bani deoparte, pentru o vacanta. Acest tip de munca nu va imbogateste, dar va ajuta sa traiti linistiti. Dar daca avem deja aceste venituri fixe, de ce sa nu incercam sa marim intrarile trecand la cea de-a doua strategie?

-Veniturile pasive. Aceasta modalitate de a castiga bani deriva din mai multi factori. Se poate cumpara un apartament sau un local care sa fie inchiriat, in felul acesta dobandind un venit fix, fara a face nimic. Dar mai sunt si alte cai mai inventive de a se crea o munca. Exista multe persoane care traiesc dintr-o activitate creata dintr-o idee pe care ei insisi au avut-o. Se poate crea un site pe internet, inovativ, care, odata cu trecerea timpului ar putea aduce castiguri importante, sau se poate pune la dispozitia celorlalti propria arta. Pentru ca fiecare dintre noi, in ceea ce face, este un artist. Veniturile pasive nu aduc castiguri imediate, iar uneori sunt necesare unele investitii prealabile.

O reteta sigura de a face bani usor nu exista, dar acest articol semnaleaza faptul ca sunteti voi insiva cei care puteti sa o creati cu strategiile propuse si cu un mod pozitiv de a gandi.