Daca esti o persoana introvertita nu inseamna ca nu poti fi un lider, chiar unul de mare succes. Desi majoritatea persoanelor de acest fel nu pot sa conduca, exista o multime de lideri de succes, precum Bill Gates, Warren Buffet, Barack Obama, Larry Page, Mark Zuckerberg sau J.K. Roling, care au reusit sa dezvolte afaceri cu adevarat impresionante. Daca nu ai auzit de ei, ar fi cazul sa ii cauti pe Google.

Si, pentru a-ti face curaj sa incerci sa devii lider, iata care sunt cele mai mari avantaje pe care le are o persoana introvertita:

  • Asculta mai mult decat vorbeste. Este foarte important sa poti vorbi cursiv si sa poti convinge oamenii sa faca ceea ce iti doresti tu, insa este extrem de important sa poti sa si asculti problemele pe care le intampina echipa ta.  Introvertitii pot fi lideri exceptionali deoarece pot asculta mult mai bine decat pot vorbi si au rabdarea necesara pentru a cauta si a rezolva toate problemele.
  • Influenteaza oamenii prin actiuni. Un lider bun influenteaza printr-un discurs exceptional. Un lider extraordinar influenteaza prin actiunile pe care le face, iar o persoana introvertita poate sa faca acest lucru, din moment ce la partea de discurs nu sta intotdeauna foarte bine. Desi nu vorbesc foarte mult, introvertitii fac in asa fel incat cuvintele lor sa conteze cu adevarat.
  • Isi fac suficient timp pentru a gandi. Introvertitii sunt lideri excelenti deoarece isi fac intotdeauna timp sa gandeasca. Nu le este frica de singuratate, ba chiar se bucura de ea, deoarece in felul acesta pot gasi cele mai bune solutii pentru problemele pe care le intampina. Acest lucru este excelent pentru o afacere care se doreste a fi de succes.
  • Isi fac angajatii si partenerii sa se simta in siguranta. Siguranta este foarte importanta, iar cei care sunt introvertiti au posibilitatea de a-si face angajatii si partenerii de afaceri sa se simta in siguranta. Pana la urma, o afacere de succes este o afacere in care fiecare este multumit cu ceea ce face si cu ceea ce castiga din ea. De regula, liderii innascuti obisnuiesc sa se creada superiori celorlalti si chiar daca sunt, acest lucru nu este unul tocmai in regula. Liderii introvertiti lucreaza cot la cot cu ceilalti si le ofera siguranta.