Toata lumea isi doreste sa inceapa o afacere, insa foarte putini au curajul sa o faca iar motivul principal pe care il invoca este lipsa banilor. Daca iti doresti cu adevarat sa iti incepi propria afacere, atunci lipsa banilor nu ar trebui sa fie o problema foarte mare, din moment ce poti sa economisesti. Pe langa asta, exista o multime de afaceri care pot fi pornite fara bani, insa daca ai nevoie de bani, iata cateva solutii prin care poti economisi in 2015:

  • Nu cheltui fara sa economisesti nimic. Ori de cate ori cheltuiesti bani, pune o parte din ei deoparte. Daca iti cumperi o pizza, pune cativa lei deoparte, daca circuli cu taxiul, pune cativa lei deoparte si daca iti cumperi o cafea, fa acelasi lucru. Pe moment nu se vor simti,deoarece poti considera ca ai cheltuit mai mult pentru produsul sau serviciul achizitionat. In timp insa, acesti bani se vor strange si vor deveni o suma frumusica.
  • Nu pleca la cumparaturi fara lista. Ne facem cumparaturile din ce in ce mai des in supermarketuri si hipermarketuri. Nu este ceva rau, insa este extrem de atractiv sa cumperi multe alte lucruri de care nu ai nevoie. Astfel, cel mai bine este sa iti faci o lista de cumparaturi inainte de a intra in magazin. Esti mult mai motivat sa cumperi doar ceea ce ai pe lista.
  • Nu mai comanda mancare la munca. Daca obisnuiesti sa mananci mancare comandata la munca, este timpul sa renunti la acest obicei. Iti poti gati seara mancare sanatoasa si mult mai ieftina. Este adevarat, este putina munca in plus, pe care trebuie sa o dedici gatitului, insa acesta poate sa fie extrem de relaxant si vei descoperi ca iti va face placere. In felul acesta poti sa economisesti o multime de bani.
  • Nu mai plati cu cardul. Pentru a face cat mai multe economii, cel mai bine este sa platesti cash. Daca platesti cu cardul, nu ai un simt al cheltuielii atat de puternic implementat si vei descoperi ca cheltuiesti mult mai mult decat ti-ai dori. Incearca sa scoti in fiecare saptamana de la bancomat o suma de bani, pe care sa o administrezi toata saptamana si cu care sa inveti sa traiesti. Daca stii ca ai un buget peste care nu trebuie sa treci, vei descoperi ca poti face o multime de economii.