Protejeaza-ti privirea: ghid de purtare al echipamentelor de protectia ochilor

De ce sa risti un accident minor cu consecinte majore atunci cand iti poti proteja ochii cu ajutorul echipamentelor de protectie?

Conform unui studiu american, in fiecare an peste 700.000 de americani isi ranesc ochii in timp ce sunt la munca si 125.000 cat timp sunt acasa. Peste 40.000 de copii si adulti se ranesc in timp ce practica sporturi, iar alte mii de accidente raman nereportate.

Expertii sunt de parere ca echipamentele pentru protectia ochilor pot preveni peste 90% din accidentele care implica ochii. De aceea, este o idee buna sa afli mai multe despre ce tip de echipamente se potrivesc stilului tau de viata.

Care este diferenta din ochelarii normali si echipamentele de protectia ochilor?

Echipamentele de protectia ochilor se conformeaza unui standard mai mare de rezistenta decat ochelarii normali. Acest standard se aplica atat ramelor ochelarilor, cat si lentilelor.

Ochelarii de protectie pot avea lentile oftalmologice sau fara dioptrii. Indiferent de marimea si durabilitatea ramelor si lentilelor, ochelarii de vedere nu sunt echivalentul echipamentelor de protectie decat daca indeplinesc o serie de criterii.

Ce tip de echipament de protectia ochilor imi este necesar la munca?

Locurile de munca care necesita echipament de protectia ochilor includ tamplarii, instalatorii, masinistii, constructorii si zilierii. In functie de slujba aleasa, echipamentul de protectie poate exista si sub forma de ochelari care acopera intreaga fata. Angajatii responsabili cu protectia muncii sunt cei care determina ce tip de echipament de protectie este cel mai indicat pentru ochi. Daca esti un angajat independent, atunci trebuie sa alegi echipament de protectie care are cel mai mare standard de impact pentru toate activitatile – pentru a fi complet in siguranta.

Care este cel mai bun echipament de protectia ochilor pentru acasa?

La fel ca la contractorii independenti, trebuie sa alegi ramele si lentilele adaptate unui impact puternic pentru protectie maxima. Daca nu ai nevoie de lentile cu dioptrii sau porti lentile de contact, atunci poti cumpara echipamente de protectia ochilor din majoritatea magazinelor care comercializeaza materiale de constructii sau echipamente sportive.

Acest tip de echipamente de protectia ochilor sunt, in general, fabricate din policarbonat pentru confort maxim. Pentru cea mai buna protectie, alege modelele care au cel mai mare rating de impact.

Daca tunzi iarba sau folosesti unelte mecanice, alege o rama care are protectie laterala pentru a preveni accidentele provocate de bucatile care zboara haotic in jurul tau.