5 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre plantele artificiale

In ziua de azi, plantele artificiale au devenit unele dintre principalele obiecte de decor pe care le folosim pentru a ne infrumuseta casa. Dar ce sunt acestea, din ce sunt confectionate si cum se ingrijesc? Afla raspunsurile acestor intrebari si inca alte cateva lucruri interesante despre plantele artificiale in randurile ce urmeaza.

​1. Ce sunt plantele artificiale?

Plantele artificiale sunt plante confectionate din diferite materiale in asa fel incat sa arate precum florile naturale. De regula, sunt fabricate din plastic, matase sau poliester.

Oamenii folosesc plante artificiale din mai multe motive. Unii le folosesc pentru ca sunt alergici la plantele naturale sau pentru ca nu au timp sa aiba grija de ele. Altii aleg sa le includa in decorul casei sau biroului lor pentru a adauga un strop de culoare, fara a fi nevoiti sa-si faca griji cu privire la ingrijirea unei plante adevarate.

​2. De unde provin plantele artificiale?

Plantele artificiale sunt confectionate in fabrici, din diferite materiale, cum ar fi plastic sau matase.

Acestea se gasesc in fel si fel de forme si dimensiuni si sunt pictate si decorate pentru a arata ca florile naturale. De cativa ani incoace, plantele artificiale au devenit tot mai populare datorita aspectului lor tot mai natural, dar si pentru ca necesita intretinere redusa si nu au nevoie de apa sau lumina solara.

​3. Cat timp pot fi folosite plantele artificiale?

Aceasta este o intrebare frecventa cu cateva raspunsuri diferite. Durata medie de viata a unei plante artificiale este de aproximativ 10 ani, dar acest lucru poate varia in functie de calitatea plantei si de cat de bine este ingrijita. Unele plante pot rezista mai mult de 10 ani, in timp ce altele pot dura doar 2-3 ani.

Cel mai bun mod de a prelungi viata unei plante artificiale este sa ai grija de ea. Asta inseamna sa o pastrezi curata si fara praf si sa te asiguri ca este ferita de lumina puternica a soarelui.

​4. Au nevoie plantele artificiale de intretinere?

Plantele artificiale necesita foarte putina intretinere. Trebuie doar sa fie curatate de praf atunci cand este necesar si sa fie ferite de lumina puternica a soarelui pentru a-si pastra culorile cat mai intense.

​5. Care sunt beneficiile plantelor artificiale?

Exista cateva beneficii notabile pe care le ofera acest tip de plante fata de cele naturale. Sunt mai usor de ingrijit, dureaza mai mult si necesita putina intretinere. Totodata, sunt mai sigure pentru sanatatea omului si a animalelor de companie deoarece nu provoaca alergii. Nu in ultimul rand, spre deosebire de plantele naturale, cele artificiale nu atrag daunatori si insecte.