Vanzator de antichitati

Daca esti in cautarea unei afaceri cu adevarat interesante, poti incerca sa devii vanzator de antichitati. Evident, pentru asta este nevoie si de putina pasiune, insa vei descoperi o multime de idei cat se poate de interesante si de oportunitati intr-o astfel de meserie.

De ce vanzator de antichitati?

Istoria a fost extrem de darnica cu oamenii si este in continuare foarte darnica. Exista foarte multi pasionati de istorie, care ar plati sume frumoase de bani pentru monede, arme sau diverse alte elemente care au mai mult de 100 de ani. Evident, acestea sunt destul de greu de gasit, insa daca esti cu adevarat insistent, poti gasi adevarate chilipiruri, pe care sa le vinzi pe bani frumosi.

De ce ai nevoie pentru a deveni vanzator de antichitati?

Primul lucru de care ai nevoie este o forma legala prin care poti face activitatea aceasta. Un PFA sau o microintreprindere pot fi solutii perfecte. Ai grija sa respecti toate legile si sa iti platesti la timp taxele si totul va fi cat se poate de bine.

Dupa ce ai stabilit toate formele legale, vei avea nevoie de o baza de potentiali clienti. Incearca sa te inscrii pe forumuri de profil din toata lumea si sa gasesti comunitatile pasionate de antichitati. Sunt o multime de astfel de oameni si sunt din ce in ce mai prezenti pe internet.

Un site web este si el cat se poate de util, deoarece aici iti poti prezenta fiecare produs si poti facilita vanzarile.

Evident, ai nevoie de antichitati si de lucruri pe care sa le vinzi. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi pe la bunici, parinti, prieteni si rude si sa cauti obiecte care ar putea fi de interes. Nici nu ai idee cate comori se pot ascude in podurile vechilor case, in beciuri sau in locuri uitate de mult de proprietari. Daca sunt cunostinte, este foarte posibil sa obtii toate obiectele de care ai nevoie pentru inceput in mod gratuit.

Dupa ce ai reusit sa seci tot izvorul de obiecte gratuite, este timpul sa cumperi. In acelasi mod, poti sa cauti pe la tara, diverse obiecte mostenite. Vei descoperi o multime de lucruri cu valoare extrem de mare si pe langa asta, vei cunoaste si povesti impresionante.

Este o afacere care poate genera o multime de beneficii, atat financiare cat si de alta natura.