Blogger, meseria viitorului

Daca pana in urma cu cativa ani, ideea de a lucra de acasa era una foarte putin realista, cel putin in Romania, astazi din ce in ce mai multi tineri fac bani stand acasa, cu o cafea in dreapta si cu o tastatura in fata. Majoritatea acestor tineri reusesc sa faca bani din blogging.

Ce este bloggingul?

Este cea mai noua forma de comunicare online. Practic, daca esti foarte bun intr-un anumit domeniu, prin intermediul unui blog poti ajuta o multime de alti oameni pasionati sa devina mai buni si poti genera profituri destul de frumoase.

Evident, pentru a putea crea un blog de succes trebuie sa garantezi informatii de o valoare incontestabila.

Cat de greu este sa iti faci un blog?

Din fericire, blogurile sunt la indemana oricui. Exista o multime de platforme care mai de care mai interesante, care le permit bloggerilor sa isi construiasca propriul site in doar cateva minute. Asadar, partea de constructie nu este nici pe departe asa de grea precum pare. Ceea ce este cu adevarat greu insa, este sa gasesti o nisa care poate sa furnizeze informatii de buna calitate.

Exista mii de bloguri create, care nu spun nimic si care raman sa fie citite de catre proprietar si eventual de prietenii acestuia. Daca vrei un blog care sa fie cu adevarat puternic, trebuie sa scrii ceva util, cea interesant. Evident, continutul trebuie promovat online intr-un fel sau altul, asadar, trebuie sa te informezi foarte bine inainte de a incepe o astfel de afacere.

Bloggingul poate sa fie foarte tentant pentru cei care isi doresc inceperea unei afaceri, deoarece nu necesita investitii majore si poate aduce castiguri substantiale. Daca incepi un blog nu inseamna neaparat ca vei aea succes. Pentru a putea avea succes este nevoie de daruire si de ambitie, deoarece de cele mai multe ori succesul vine dupa ani de munca.

De ce ai nevoie pentru a deveni blogger?

In primul rand, vei avea nevoie de o analiza foarte buna a domeniului pe care vrei sa il abordezi. Este indicat sa optezi pentru un domeniu cat mai bine nisat, nu pentru un blog cu de toate, deoarece in felul acesta poti vinde reclama cu usurinta unei anumite categorii de afaceri. De asemenea, este indicat sa cauti pe internet experienta altor bloggeri si sa inveti din greselile lor.

Spre exemplu, poti incepe un proiect in care sa scrii doar despre telefoane mobile si sa creezi continut doar in jurul acestui subiect. Astfel, oamenii care te urmaresc te vor vedea ca pe un influencer in acest domeniu si daca scrii asa cum trebuie si ramai sincer cu cititorii tai vei avea foarte mult de castigat din asta.