Solutii inteligente pentru folosirea lemnului

Solutii inteligente pentru folosirea lemnului

O masina de facut peleti pentru centrale termice este investitia pe care orice depozit de lemne, fabrica de prelucrat lemnul sau depozit de mobilier ar trebui sa o aiba in vedere ca investitie pe termen lung. O astfel de masinarie poate fi actionata cu usurinta odata ce este studiat manualul pentru o productie de peleti din lemn. Acest lucru nu numai ca beneficiaza antreprenorii care investesc intr-o astfel de masinarie, insa se face si “economie” la copaci, avand in vedere ca resturile de lemn provenite de la diverse lucrari pot fi reutilizate pentru a fabrica peleti.

Foarte multi romani au renuntat la idea de sobe cu gaz sau electrice, in favoarea sobelor cu peleti, care ofera un randament caloric mult mai eficient, necesita putina mentenanta, se pot monta usor iar combustibilul principal se gaseste din belsug la noi in tara. O masina de facut peleti pentru centrale termice este genul de masinarie pe care o putem gasi in multe fabrici din Europa care se ocupa cu prelucrarea lemnului brut sau in depozite unde se fabrica mobila. Ideea de a refolosi lemnul este foarte buna, deoarece ajuta la conservarea mediului inconjurator si tine pretul peletilor intr-o categorie avantajoasa pentru toti!

Peletele de lemn au un avantaj decis fata de combustibilii fosili: sunt produse din materiale regenerabile, cum ar fi aschii de lemn si praful de fierastrau. Austria se numara printre cele mai bogate tari impadurite din Europa. Peste 30 de milioane de metri cubi solizi de lemn cresc in fiecare an. Stocul de lemn din padurile austriece a crescut de ani de zile, in ciuda utilizarii intensive a lemnului pentru constructii, fabricarii hartiei si ca sursa de energie.

Investitiile intr-un nou sistem de incalzire sunt costisitoare si, prin urmare, ar trebui sa fie profitabile pe termen lung. Cresterea severa a preturilor si riscurile imprevizibile caracterizeaza piata combustibililor fosili. In comparatie, aprovizionarea cu lemn din padurile domestice este mult mai sigura si mai putin volatila. Austria produce mai multe pelete de lemn numai ca subproduse ale prelucrarii lemnului decat sunt consumate in tara.

Avantajele economice ale peletelor de lemn sunt izbitoare: in comparatie cu petrolul fosil sau gazul natural, puteti economisi aproximativ jumatate din cheltuielile cu combustibilul.

Un factor important pentru rentabilitatea incalzirii peletelor de lemn sunt dispozitivele de incalzire extrem de eficiente care au fost dezvoltate pentru acest combustibil solid. Cazanele de incalzire centrala cu pelete de lemn, precum si sobele de pelete de lemn transforma mai mult de 90% din energia continuta in combustibil in caldura utilizabila.

In esenta, aceasta combinatie de costuri reduse cu combustibilul si dispozitive de incalzire eficiente face ca utilizarea peletelor sa fie atat de rentabila.

Cazanele de incalzire centrala cu pelete sunt recunoscute pentru confort ridicat al utilizatorului, operare usoara si curatenie. Combustibilul este livrat cu un camion siloz si transportat automat din depozit la cazan. Aprinderea, controlul, curatarea cazanului si dezbracarea se intampla intr-un mod complet automat. Ceea ce ii ramane de facut utilizatorului este golirea cutiei de cenusa o data sau de doua ori pe sezon de incalzire.