Modalitati prin care poti reduce cheltuielile

Daca ai o afacere si ai impresia ca aceasta iti mananaca o multime de bani, probabil ca asa este. Un proprietar de afacere trebuie sa o managerieze atat de bine incat sa poata genera un profit cat mai mare si sa poata oferi salarii cat mai mari angajatilor, in asa fel incat toata lumea sa munceasca cat se poate de productiv.

Daca nu stii cum sa reduci costurile pe care le ai cu firma ta, iata cateva idei care te vor ajuta in acest sens:

  1. Profita de piata freelancerilor. Daca in urma cu cativa ani, aceasta era aproape inexistenta, astazi, inclusiv in romania, exista o multime de freelanceri. In America piata lor este undeva de 40 %, din totalitatea fortei de munca. La noi, piata este mult mai scazuta, insa in orice caz, gasesti freelanceri care fac o multime de lucruri. Daca ai nevoie de servicii, in loc de a angaja o persoana cu carte de munca, mai bine optezi pentru un freelancer. Este mai ieftin si poate sa faca treaba punctual si foarte bine. Poti gasi freelanceri pe site-uri precum freelancer.com, insa si pe site-uri romanesti de gen.
  2. Porneste un program de internship. Este o solutie eficienta in cazul in care conduci o companie destul de mare si de interesanta. Gasesti o facultate din apropiere si le oferi studentilor posibilitatea unei practici neplatite. Este o situatie din care toata lumea castiga, deoarece studentii castiga experienta, in timp ce tu castigi mana de lucru ieftina sau chiar gratuita. Pe langa asta, exista posibilitatea sa gasesti persoane cu adevarat valoroase, pe care le poti angaja ulterior si care iti pot aduce un profit serios;
  3. Opteaza pentru un birou virtual. Daca afacerea ta se desfasoara la birou si toata lumea lucreaza in fata unui calculator, de ce sa cheltuiesti o multime de bani pentru a inchiria un birou fizic. Poti opta pentru crearea unui birou virtual in care sa se inregistreze fiecare angajat si in care sa va intalniti in fiecare dimineata, din confortul propriei case. Acesta poate sa contina comunicare video si o multime de alte beneficii care sa transforme casa intr-un adevarat spatiu de lucru. DIn fericire, nu mai este nevoie de birouri mari si scumpe pentru a dezvolta afaceri care au un real succes.