Sa lucrezi de acasa sau sa inchiriezi un birou?

Exista un numar din ce in ce mai mare de antreprenori care administreaza afaceri de mici dimensiuni si care prefera sa lucreze din propria casa. Acest lucru este cat se poate de justificat daca locuiesti intr-o casa cu mai mult de 3 camere, dintre care una poate sa fie transformata cu usurinta intr-un birou special dedicat locului de munca. Daca apartamentul sau casa in care locuiesti nu au mai mult de 2 camere, poate ca ar fi o idee mult mai buna sa apelezi la un serviciu de inchirieri birouri .

Evident, decizia poate sa fie una destul de dificila, in conditiile in care atat un birou, cat si lucrul de acasa poate sa ofere avantaje consistente.

Avantaje pe care le obtii lucrand de acasa

Cei care lucreaza de acasa se bucura de cateva avantaje majore, foarte bine conturate:

  • Isi pot organiza cu usurinta timpul, in modul in care doresc sa o faca;

  • Nu sunt nevoiti sa investeasca bani in haine pentru munca;

  • Nu trebuie sa investeasca bani in mancare comandata la locul de munca;

  • Elimina foarte multe costuri si timp pierdut cu transportul si cu chiria.

Din pacate, lucrul de acasa poate sa prezinte si mici dezavantaje, cum ar fi faptul ca lipseste colectivul de munca, organizarea timpului poate sa fie mult mai putin riguroasa iar cheful de munca nu este intotdeauna cel pe care ti-l doresti.

Avantajele pe care le obtii lucrand de la birou

Daca te hotarasti sa inchiriezi spatiul unei cladiri de birouri poti lua una dintre cele mai bune decizii pentru afacerea ta. Avantajele unei astfel de decizii sunt urmatoarele:

  • Iti poti organiza timpul mult mai bine si poti separa timpul liber, petrecut acasa, de timpul la birou;

  • Oferi o imagine mult mai buna fata de parteneri. Este mult mai profesional sa iti chemi partenerii la un birou pentru a le prezenta anumite servicii decat sa ii chemi la o cafea in oras sau la tine acasa;

  • Poti angaja oameni. In cazul in care afacerea se extinde poti angaja oameni pentru a fi mult mai eficient in ceea ce faci.