pompa-submersibila

Cum functioneaza o pompa submersibila si in functie de ce criterii alegi modelul potrivit

Apa este o resursa esentiala pentru orice persoana si gospodarie. In lipsa apei potabile si menajere, existenta normala nu ar fi posibila. Tocmai de aceea, indiferent de zona in care alegi sa locuiesti, ai nevoie de acces la apa inainte de orice altceva. In majoritatea oraselor si chiar a comunelor dezvoltate, accesul la apa este facilitat prin intermediul retelelor publice. Acestea garanteaza tuturor locuitorilor posibilitatea de a beneficia de apa in viata de zi cu zi. 

Exista, insa, si zone izolate, in care nu a fost creata nicio retea publica de alimentare cu apa. Daca ajungi sa locuiesti intr-o zona de acest fel, precum sunt satele izolate, iti trebuie o varianta alternativa prin care sa obtii acces la apa in mod curent. Cea mai buna solutie la care poti sa apelezi este pompa submersibila. Afla din acest articol ce este o astfel de pompa, cum functioneaza si de ce trebuie sa tii cont atunci cand cauti un model potrivit pentru gospodaria ta.

Pompa submersibila. Cum functioneaza si ce tipuri exista?

Pompa submersibila este un aparat prin intermediul caruia apa de la adancimi mari, de ordinul zecilor de metri, este impinsa catre suprafata. Aceste aparate sunt dotate cu un rotor care impinge apa cu putere, la o presiune ridicata. Principala alternativa la acest tip de aparat este reprezentat de hidrofor. Acesta aspira apa si are o putere mult mai mica decat a pompei, tocmai de aceea este folosit pentru surse de apa aflate la adancimi mai mici.

Pompa submersibila este si mai eficienta din punct de vedere economic. Ea nu necesita foarte multa energie electrica pentru a impinge apa catre suprafata, bazandu-se foarte mult pe presiunea directa a apei. In plus, hidrofoarele sunt mult mai zgomotoase si necesita un spatiu special in care sa fie depozitate. Pompa submersibila este scufundata in sursa de apa si functioneaza in mod discret si silentios, fara a necesita interventii de mentenanta in mod constant. 

Exista doua tipuri de pompa submersibila: pentru apa murdara si pentru apa curata. Pompa pentru apa murdara este utilizata pentru scoaterea apei din lacuri sau iazuri. Ea gestioneaza foarte bine impuritatile de diferite dimensiuni. Pompa pentru apa curata este potrivita uzului menajer si se utilizeaza pentru scoaterea apei din fantani si izvoare limpezi. Pompa pentru apa curata nu este destinata utilizarii in contact cu apa bogata in impuritati.

Cum alegi pompa ideala

Pentru a alege pompa cea mai buna pentru gospodaria ta, este necesar sa iei in calcul si alte criterii, n afara de tipul de apa pe care il poate gestiona. Cu toate acestea, criteriul referitor la tipul de apa este unul dintre cele mai importante. In plus, trebuie sa tii cont si de:

  • Inaltimea la care trebuie sa ajunga apa;
  • Debitul de apa de care ai nevoie.

Aceste aspecte sunt mentionate in caracteristicile tehnice ale produselor pe care le vei descoperi pe piata. Analizeaza-le cu atentie inainte de a face o alegere si raporteaza-te la specificul locuintei tale si al sursei din care vei extrage apa.

Intra pe TopStrong,ro si alege unul dintre modelele de pompe disponibile pe site. Ai acces la o gama variata de produse de calitate superioara, oferite de unii dintre cei mai apreciati producatori din domeniu. Investeste in pompe de calitate si bucura-te de acces la apa curata, oriunde te-ai afla!