Ce activitati reacreative poti face cu copilul tau in aer liber?

Statul in casa dauneaza grav sanatatii. Atat copiii, cat si adultii trebuie sa petreaca mai mult timp afara, bucurandu-se de aer curat si de miscare.

Daca vrei sa iti indepartezi copiii de tableta si de jocurile video, cea mai simpla solutie sa ii convingi sa iasa afara este prin jocuri.

Ce activitati poti face cu copilul tau in aer liber?

  1. Cumpara-i o masinuta electrica si iesiti la plimbare. O masinuta clasica, un suv copii sau o motocicleta pot oferi o doza importanta de distractie pentru cei mici. Poti sa cumperi o astfel de jucarie care sa iti ofere si tie o oarecare doza de control, in asa fel incat distractia sa fie de ambele parti. Odata ajunsi in parc, poti incerca tot felul de jocuri care sa implice masinuta electrica;
  2. Joaca-te cu mingea. Mingea este si va ramane principala jucarie a copiilor si adultilor din intreaga lume. Indiferent ca este o minge de fotbal, basket, handball sau orice alt sport, poti inventa tot felul de distractii interesante;
  3. Du-l pe cel mic la o groapa de nisip! Joaca in nisip poate sa fie o idee excelenta, deoarece starneste creativitatea si consuma energia.
  4. Mergeti intr-un parc de aventura. Parcurile de aventura sunt extrem de apreciate de cei mici si deopotriva de cei mari. Indiferent ca este vorba despre un parc acvatic sau un parc de aventura construit in padure, numeroasele posibilitati de joaca de aici pot convinge orice prichindel sa petreaca ore intregi catarandu-se, alergand si alunecand. Partea buna este ca un parc de aventura poate sa fie la fel de distractiv pentru parinti cum este si pentru copii;
  5. Strange mai multi copii si parinti si jucati jocuri de echipa. Jocurile de echipa (fotbal, handbal, basket, etc) pot contribui extrem de mult la dezvoltarea fizica si psihica a copilului. Acestea il invata cum sa colaboreze cu altii, cum sa fie empatic si cum sa se comporte in societate. O zi in care va bucurati cu totii de un joc in echipa poate sa fie cu adevarat memorabila.

Este important sa iti scoti copilul in aer liber, deoarece activitatea fizica contribuie foarte mult la modul in care se dezvolta. Pe langa asta, poate fi o oportunitate sa te distrezi si tu.