Poți face bani din afiliere?

Dacă ar fi să dau un răspuns simplu pentru întrebarea din titlu acela ar fi depinde. Depinde de context, de traficul pe care îl ai pe site, de tipul de produse pe care vrei să le promovezi și de mulți alți factori.

Ca să luăm fiecare situație în parte am avea nevoie de foarte mult timp și articolul, probabil, s-ar transforma într-o carte. Așa că pentru a face acest articol posibil și a da un exemplu cât mai clar, de data aceasta, vom vorbi despre un nou site de tehnologie, calculatorescu.ro.

Poți face bani din afiliere?

Acest site se află la început de drum și dorește să facă bani din afiliere, dar în același timp vrea să rămână loial cititorilor și comunității pe care urmează să o construiască prin oferirea articolelor și review-urilor de calitate.

Acestea fiind zise, un site care postează despre tehnologie, review-uri și diferite tutoriale are două variante de a face bani din afiliere:

  • Prima se referă la afișarea bannerelor în sidebar sau în diverse locuri de pe site. Această variantă nu este foarte rea, dar dacă afișarea bannerelor nu este făcută cu măsură, cititorii s-ar putea să se simtă atacați de atâtea reclame și să nu mai revină pe site.
  • Cel de-al doilea presupune inserarea link-urilor de afiliere în cadrul unor articole de tip review. Această variantă nu este deloc ușoară întrucât, pentru a convinge cititorul să dea click, contentul articolului trebuie să fie unul foarte bun și să nu dezamăgească.

De asemenea, pe lângă variantele de mai sus mai există și afilierea prin link-uri postate pe Facebook, Instagram story sau alte rețele sociale.

În concluzie, pentru ca un site să facă bani din afiliere trebuie să își respecte cititorii, să ofere informații valoroase și să se folosească de toate instrumentele pe care le are la îndemână fără a încerca să profite de comunitatea sa.