Gasirea companiei potrivite – o provocare pentru anul 2020

Conform unui raport publicat in 2017, doar jumatate dintre profesionistii de pe piata muncii sunt multumiti de locul de munca actual. Cultura companiei genereaza randament bun sau dimpotriva, motiv pentru care, productivitatea angajatilor fluctueaza destul de mult. Pentru ca oamenii sa fie fericiti la locul de munca, acestia trebuie sa se potriveasca politicilor firmei, sa gandeasca asemanator si sa isi doreasca sa faca performanta. Pentru anul urmator se preconizeaza ca tot mai multi vor face o schimbare de cariera catre domenii mai prospere si care pun accent mai mult pe resursa umana, nu doar pe profituri.

,,Incasarile unui model online sunt coloasale, ceea ce inseamna ca un studio profesional, care stie cum sa isi instruiasca echipa, se poate lauda cu profituri uriase. Cu toate acestea, reusim astfel de performante deoarece punem pe primul loc fericirea colegilor nostri. Pentru noi nu exista angajator si angajati, cu totii suntem o echipa si invatam in mod constant unii de la altii. Gandirea aceasta ne-a dus in top, iar cifrele vorbesc de la sine.”a declarat Bianca, reprezentant al unui studio profesional din Bucuresti.

Cum va evolua piata joburilor in 2020

Pentru a gasi un job in 2020, oamenii vor fi mult mai atenti la cultura companiei. Desi pare o sarcina dificila, acestia vor trebui sa se implice mai mult in procesul de recrutare si de research premergator interviului. Astfel, candidatii vor deveni mult mai atenti la intreg personalul cu care vor intra in contact si vor tine cont de recenzii si testimonialele angajatilor.

Pentru a realiza daca o companie vi se potriveste sau nu, va trebui sa urmariti acesti pasi:

  1. Sa va cunoastei – odata ce ajungeti sa va cunoasteti idealurile si obiectivele, va fi mai usor sa alegeti compania potrivita. Dupa ce interviul de angajare are loc, veti stii daca vi se potriveste sau nu acel post. Cunoasterea de sine duce la o multitudine de beneficii si in timp, ajuta la obtinerea fericirii pe plan profesional si personal;
  2. Verificarea istoricului companiei – a citi un anunt de angajare postat de catre o firma sau o agentie pe un site nu va fi de ajuns in 2020. Va trebui sa verificati trecutul companiei, sa aflati cine ocupa functii de management, daca este o companie straina, cum a ajuns pe piata din Romania si multe alte detalii care vor cantari in procesul decizional;
  3. Puneti intrebari – nu veti afla niciodata detaliile care intr-adevar conteaza daca nu puneti intrebari. Din fericire, tehnologia va pune la dispozitie sansa de a intra in contact cu speicalisti. Intrebati cum este atmosfera de lucru, daca angajatii sunt multumiti si ce planuri de viitor exista.

In momentul de fata, singurul domeniu transparent fata de candidatii sai este cel care se ocupa cu formarea modelelor online. Aceasta industrie a prosperat enorm in ultimii ani si a devneit in scurt timp, cea mai bine platita cariera din Romania.