Daca te uiti cu atentie in jur, vei descoperi oameni care se multumesc in fiecare zi cu statutul de angajat, iar acest lucru ii multumeste pana la sfarsitul vietii. Acestia sunt niste oameni fericiti, insa cei care nu sunt multumiti cu acest statut, insa nu au curaj sa renunte la el, pot deveni extrem de frustrati si nefericiti. Pentru acestia, una dintre cele mai bune solutii este demararea propriei afaceri. O afacere proprie iti poate oferi o multime de beneficii, printre care se numara si independenta financiara, posibilitatea de a-ti organiza timpul asa cum vrei tu si evident, posibilitatea de a creste extrem de mult.

De ce ai nevoie pentru a-ti dezvolta o afacere in Romania?

Dezvoltarea unei afaceri in Romania nu este tocmai grea, cu toate ca este destul de stufoasa. Daca faci alegerile cele mai bune insa, atunci vei descoperi ca este destul de usor.

Primul lucru de care ai nevoie este o idee cat mai buna de afacere. Ideea o obtii printr-o analiza a concurentei si prin punerea la bataie a unei pasiuni proprii. Cu siguranta iti doresti sa faci bani din ceva ce iti place si cu siguranta vrei sa iasa totul cat se poate de bine. Din acest motiv, trebuie sa fii un om cat se poate de informat.

De la idee la practica nu mai este foarte mult. Urmatorul lucru de care ai nevoie este un cadru legal cu ajutorul caruia sa iti poti desfasura activitatea. Optiunile sunt destul de multe: poti alege sa iti faci PFA, SRL, II, sau SRL-D, alegerea trebuind sa fie facuta in functie de necesitati. Atunci cand iti alegi tipul de firma, cel mai bine este sa optezi pentru sfaturile unui avocat, deoarece acesta te poate ajuta cu foarte multe sfaturi.

Dupa ce ai firma, este timpul sa te apuci de treaba. Mai ai nevoie de un contabil care sa poata sa intermedieze toate legaturile tale cu agentia nationala a finantelor si de promovare. Pentru promovare, vei avea nevoie de un site web si de o varietate cat mai mare de solutii. Poti opta pentru SEO, pentru promovarea pe retelele de socializare, pentru promovarea prin intermediul printurilor sau pentru contactarea directa a potentialilor clienti. Cel mai bine este sa optezi pentru incercarea tuturor variantelor, pentru a descoperi care este cea mai buna pentru tine. Dupa ce descoperi varianta care iti aduce clienti, este timpul sa incepi sa faci bani.