Cele mai bune locuri de munca cu cea mai mare remuneratie care nu necesita pregatire formala

Datele noi dezvaluite de studiile recente care analizeaza cele mai bine platite locuri de munca din Romania care nu necesita pregatire formala, conduc la uluitoarea concluzie conform careia, studiile universitare ori zeci de ani de experienta intr-un domeniu nu sunt cerinte atat de importante pe cat am crede. Acest lucru inseamna ca puteti fi „necalificati” si sa castigi in continuare foarte multi bani.

Desi universitatea pare a fi traseul normal in zilele noastre, nu este singura modalitate de a va asigura ca veti avea parte de castiguri considerabile. Conform unui nou raport, puteti castiga in plus cu 6.000 de lei, fara o pregatire formala, cu conditia sa alegeti industria potrivita.

Date noi ale  platformelor online de locuri de munca, au analizat peste un milion de anunturi de locuri de munca. Analizand in mod direct rolurile cae nu necesita o diploma, ori o calificare oficiala sau un curs de specialitate, s-a ajuns la o lista destul de stransa, dar interesanta, de locuri de munca pentru care nu este nevoie de pregatire formala.

Studiul s-a extins apoi pe salariul mediu al fiecarui loc de munca vacant pentru a gasi cele mai bine platite joburi, pe care teoretic le-ar putea face oricine, indiferent de experienta sau de nivelul de studii. Lista contine urmatoarele:

  • Trainer
  • QA Tester
  • Sofer privat
  • HR Manager
  • Model online
  • Agent imobiliar
  • Investigator penal
  • Rol executiv in vanzari
  • Job in gestionarea deseurilor

Desi exista facultati de profil, stim cu totii ca majoritatea joburilor din IT sunt obtinute fara o diploma de licenta. Foarte multi tineri aleg sa invete acasa ceea ce au nevoie pentru job, iar marile companii ii recruteaza inca de pe bancile scolii. De asemenea, recrutarea este un alt domeniu extrem de cautat si de bine platit deoarece odata cu evolutia pietei, este neovie de oameni care sa aiba rabdarea si abilitatile necesare de selectare a candidatilor potriviti.

Conform studiilor recente, peste 50% din companiile mari din Romania colaboreaza cu o firma de recrutare pentru cooptarea noilor angajati. Acest fenomen apare din pricina extinderii serviciilor de externalizare. Odata cu externalizarea serviciilor precum contabilitatea si resursele umane, recrutarea a venit ca o completare.

Surprinzator sau nu, desi firmele de recrutare tind sa fie mai stricte in cerinte, nici acestea nu impun pregatirea formala pentru multe dintre joburile disponibile.