un serial sau un film

Ce crezi ca e mai bun: un serial sau un film?

Nu stiu daca cineva poate spune cu exactitate ce este mai bun: un serial sau un film. Intr-adevar, este vorba despre gust si perspectiva personala. Nu exista o masuratoare care sa permita cumva un raspuns clar si definitiv. Ambele se refera la divertisment, iar unele ating nivelul de poveste plina de arta, indiferent de format.

Multi oameni, in acest moment, se bucura de seriale TV mult mai mult decat de filme. Dar este greu de spus ca sunt cu adevarat mai bune. Ele sunt doar diferite forme de povestire.

Cand spui filme bune te gandesti la poezii grozave, pleci de la cinema simtindu-le. Serialele TV excelente insa pot fi comparate cu o carte in care se intampla foarte multe lucruri si nu stii niciodata unde duce actiunea sau cate sezoane va avea.

Multa vreme televiziunea a fost un format mai bun pentru a spune povesti cu forme mai lungi decat filmele, care trebuie sa va scoata si sa iesiti din cotidian cateva ore. Nu este prea mult timp pentru a spune o poveste raspandita in care sunt prezentate numeroase personaje afectate de evenimente si care se schimba in timp – va puteti concentra pe cateva personaje bine dezvoltate, afectate de evenimente de-a lungul timpului sau aveti o multime de personaje de scurta durata, toate afectate profund de un eveniment catastrofal major.

Daca aveti o poveste intensa pe care doriti sa o spuneti, nimic nu face asta mai bine decat filmele. Filmele s-au nascut pentru a face asta!

Pe de alta parte, industria divertismentului acum este doar din idei. Nu mai vezi lucruri noi niciodata sau le vezi foarte rar. Chiar daca ar fi sa te uiti la acesti ani, Oscarurile, A Star Is Born, Bohemian Rhapsody si The Favorite sunt toate bazate pe evenimente/vieti ale oamenilor / sau remake-uri din trecut.

Unde este originalitatea de altadata? Unde este Star Wars pentru aceasta generatie si nu ma refer la noua franciza Disney. Adica de ce este atat de greu pentru scenaristi sa vina cu un film sau franciza originala. Filme precum The Incredibles, Up, Finding Nemo au fost minunate pentru ca erau noi. Acum, Pixar este in stare de incasare, facand secvente in loc de filme noi.