Care sunt actele necesare pentru infiintarea unui SRL

Srl-ul este cea mai simpla societate comerciala pe care o poti infiinta pentru a-ti dezvolta o afacere. Pentru infiintarea acestuia insa, ai nevoie de o serie de acte, care te vor ajuta sa pleci cu dreptul. In conditiile in care birocratia din Romania este destul de mare si timpul de asteptare pe la cozi este si el destul de mare, ar fi pacat sa astepti pentru a afla ca ai nevoie de un act in plus pentru firma ta.

Primele acte de care ai nevoie sunt cat se poate de evidente: actele de identitate ale proprietarilor firmei, care trebuie sa fie aduse in original sin in 3 copii.

Daca ai aceste copii si actele in original, trebuie sa treci prin urmatorii pasi:

  1. Alegerea unui cod Caen. Codul Caen reprezinta clasificarea activitatilor economice din tara, iar prin alegerea unui astfel de cod, iti alegi activitatea principala a firmei. Poti alege mai multe couri caen, in functie de activitatea pe care vrei sa o prestezi.
  2. Alegerea numelui societatii. Numele societatii este foarte important. Este esential sa alegi 3 nume, in ordinea preferintelor, in asa fel incat, daca unul nu este liber sa optezi pentru altul.
  3. Stabilirea unui capital social. De regula, se alege capitalul minim, de 200 de lei, bani care pot fi recuperati dupa infiintarea firmei.
  4. Stabilirea persoanei care va administra firma.
  5. Obtinerea unui contract de comodat pentru sediul social pe care il stabilesti. Pentru acest punct este necesara o copie a actului de proprietate al imobilului in care se afla sediul social.
  6. Declaratii pe propria raspundere ale asociatilor prin care precizeaza ca nu ai antecedente penale.
  7. Cazierele fiscale ale asociatilor eliberate de directia finantelor publice.
  8. Deschiderea unui cont in banca si depunerea celor 200 de lei, pentru capitalul social.
  9. Depunerea unui specimen de semnatura la registrul comertului.
  10. Intocmirea unui act constitutiv si al unui act de inchiriere, in cazul in care activitatea se desfasoara altundeva decat pe proprietate personala.

Dupa ce ai toate aceste acte, este timpul sa mergi la registrul comertului si sa depui o cerere de inregistrare. Durata medie de infiintare a unei firme este de cateva zile, insa aceasta se poate extinde si la cateva saptamani. De regula, daca apelezi la o firma specializata in infiintare de firma, vei putea sa obtii actele mult mai repede, insa costurile vor fi si ele ceva mai mari.