5 pasi simpli pentru SEO in turism

Optimizarea pentru motoarele de cautare, sau SEO, este una din acele expresii care ii face pe cei aflati in domeniul turismului sa transpire un pic.

Si nu e de mirare ca se intampla asta, avand in vedere ca aproape fiecare expert in optimizare si fiecare firma SEO are strategii diferite si varii metode de a implementa campaniile, plecand de la un amestec complicat de cuvinte cheie, descrieri, backlink-uri, structura, cod, alt text si o gramada de alti termeni pretentiosi. Colac peste pupaza, google lanseaza periodic tot felul de algoritmi noi pentru imbunatatirea rezultatelor cautarilor. Deci, ce e de facut daca nu poti apela la o firma SEO si pur si simplu nu intelegi la ce se refera termenul “optimizare site”? Urmeaza lista de mai jos ca sa incepi cu bine:

  1. Axeaza-te pe continut de calitate. Incearca sa vezi imaginea de ansamblu. In ziua de azi, motoarele de cautare sunt programate sa filtreze continutul unui site in acelasi mod in care o fac si utilizatorii umani. De aceea trebuie sa intelegi ca optimizarea SEO se refera la implementarea unui spatiu virtual care sa ii atraga pe utilizatori si sa ii retina prin continutul interesant si de calitate. Acesta este primul pas pentru optimizare SEO de calitate.
  2. Ai grija ca elementele esentiale din backend sa fie optimizate corect. Pentru asta nu e suficient un continut bun si o varietate de cuvinte cheie, ci trebuie sa te asiguri ca titlurile si meta-tag-urile pe care le folosesti sunt optimizate corect si ca informatiile pe care le ofera au sens si relevanta pentru utilizatori.
  3. Fa branding si dezvolta brand awareness-ul online. O data cu update-ul Panda, notorietatea unui brand a devenit relevanta in cautari. Asta pentru ca botii motoarelor de cautare atribuie brandurilor cunoscute si cautate o autoritate mai mare.
  4. Fa un blog si scrie pe el constant. Motoarele de cautare ofera turistilor informatii cat mai actuale, astfel incat continutul proaspat si constant va propulsa site-ul tau in rezultatele cautarilor.
  5. Creaza continut usor de partajat. Asigura-te ca exista butoane de partajare in site-ul tau si creaza pagini de facebook, twitter si orice alt tip de retea de socializare se potriveste clientilor tai si mentine conturile active, impartasind constant continut relevant.