Avantajele energiei solare

arabia-saudita-energie-solara-ecoprofit-3

Energia solară (energia provenită direct de la razele solare) oferă o sursă constantă și durabilă de energie de-a lungul întregului an. Din moment ce resursele naturale ce nu pot fi înlocuite (cărbune și petrol) vor scădea în viitorul apropiat, este important ca omenirea să se reorienteze spre surse noi de energie: eoliană, hidroelectrică și bazată pe curenții mareelor.

Principalul beneficiu al energiei solare este că aceasta poate fi utilizată atât pentru utilizatori casnici, cât și pentru clienți business deoarece nu necesită instalări complexe ca în cazul centralelor eoliene sau celor geotermale. Energia solară oferă beneficii atât proprietarilor, cât și mediului și este una dintre cele mai utilizate surse de energie ”verde”.

Există mai multe avantaje oferite de utilizarea energiei solare în schimbul combustibililor fosili. Nu numai că aceasta este inepuizabilă, dar ea protejează și mediul înconjurător.

De ce să alegi energia solară?

Energia solară nu poluează. Energia solară este o alternativă la combustibili fosili, o alternativă curată, ne poluantă și stabilă. Energia solară nu poluează aerul prin eliberarea de noxe – impactul asupra mediului este aproape zero. Energia solară nu are nevoie de combustibili pentru a produce electricitate și evită problema transportului combustibilului sau a depozitării deșeurilor radioactive.

Sursă regenerabilă de energieEnergia solară poate fi utilizată în producerea energiei electrice atât timp cât soarele există. Lumina solară este disponibilă pe întreaga suprafață a planetei. Această energie poate fi utilizată prin instalarea panourilor solare care pot reduce dependența unor țări de aprovizionarea constantă cu combustibili tradiționali. Deși energia solară nu poate fi produsă pe timpul nopții sau în zilele cu cer noros, aceasta poate fi utilizată non-stop pe timpul zilei. Avantajul energiei solare este că poate fi captată și în cele mai izolate locații.

Costuri scăzute de mentenanță. Panourile solare nu au nevoie de multă întreținere și funcționează pentru o perioadă lungă de timp. Dacă este cazul, se pot adăuga mai multe panouri solare pentru a face față cerinței de energie electrică. Deși costul inițial este destul de ridicat, costurile recurente sunt aproape zero. Costul inițial se recuperează treptat pe parcursul anilor. Pe lângă aceasta, panourile solare nu fac zgomot și nu eliberează substanțe toxice.

Instalare ușoară. Panourile solare sunt ușor de instalat și nu nevoie de fire, cabluri sau surse de curent. Spre deosebire de centralele eoliene și cele geotermale, care trebuie fixate prin intermediul șuruburilor, panourile solare nu au nevoie de sisteme adiționale de fixare și pot fi instalate pe acoperișuri. Astfel nu ai nevoie de spațiu suplimentar, iar fiecare gospodărie sau afacere își poate genera propriul curent electric. Mai mult: panourile solare pot fi distribuite egal și nu au nevoie de instalații la scară mare.

Energia solară poate fi folosită în locații izolate. Energia solară poate fi extraordinară în zonele unde nu există acces la rețeaua de curent electric. Funcționează perfect în locațiile izolate unde racordarea la rețea ar fi complicată și costisitoare. Panourile solare pot produce energie solară atât timp cât există lumină solară.

Durabilitate prelungită. Celulele solare nu fac niciun zgomot și nu au piese în mișcare – astfel ele durează foarte mult timp și nu au nevoie de reparații. Energia solară oferă soluții eficiente problemelor de energie acolo unde nu există niciun mod de conectare la rețeaua existentă.

Tehnologia energiei solare se îmbunătățește aproape constant. Pe măsură ce resursele neregenerabile scad, este important ca întreaga lume să se reorienteze spre surse alternative de energie.

Intră pe Green-Report.ro și află ultimele noutăți din domeniul legislației autohtone în privința educației pentru un mediu curat și despre cele mai noi metode de a trata cu respect planeta.

Sursa: http://chicky.ro/avantajele-energiei-solare/

Urmariti-ne :

Publicitate